A Brassó nyerte a döntő második meccsét is 

Brassó
Fotó: Csudai Sándor

A vendég brassói Corona – pénteki sikere után – szombaton, a második összecsapáson is legyőzte az alapszakaszelső Ferencvárost a jégkorong Erste Liga döntőjében a Tüskecsarnokban, így összesítésben 2:0-ra vezet.

A szombati találkozón szűk negyedóra elteltével született az első gól: a kanadai légiós, Connor Sills emberelőnyből vette be az FTC kapuját. A zöld-fehéreknek is akadtak lehetőségeik, ám megint a vendégek voltak eredményesek: Sills honfitársa, Judd Blackwater ráadásul a második harmad közepén három percen belül duplázott, így együttese 3-0-s előnyre tett szert. 

A pénteki első meccsen a Ferencváros húzott el 3-0-ra, a romániai alakulat onnan fordított egymás után öt gólt ütve, és nyert végül 5-3-ra. Hasonló bravúrra a házigazda nem volt képes szombaton, mi több: míg a harmadik harmadban a Corona magyar csatára, Kóger Dániel betalált, az FTC-nek még a becsületgól megszerzése sem sikerült, így nehéz helyzetből várhatja a folytatást.

Fodor Szabolcs, a Ferencváros vezetőedzője

“Mondhatjuk, hogy ma nem tudtuk felvenni a Brassó ritmusát, a játék minden elemében jobbak voltak nálunk, sajnos ez egy ilyen meccs volt. Nagyon rutinos csapatról van szó, akik ilyen helyzetekben mutatják ki igazán a foguk fehérjét. Osztrák ligagyőztesek, szlovák Extraliga-bajnokok, szóval nagyon komoly bajnokságokból érkező játékosok alkotják a keretük zömét, akik ráadásul vannak annyira rutinosak, hogy egy döntőn hozzák a maximumot, és most hozták is. Ha az első meccs első tíz percét nem számítjuk, akkor mondhatjuk, hogy uralták mindkét eddigi meccset. Tudtuk, hogy nagyon jó csapatról van szó, és tudtuk, hogy egy ilyen rutinos csapat a legvégén fog a legjobban játszani. Nyomás nélkül mentünk neki ezeknek a mérkőzéseknek, mert én azt gondolom, hogy ők az esélyesei a döntőnek, pláne úgy, hogy most már hazai pályán akár be is fejezhetik a párharcot. Meg kell nézni, hogy ezt a nyomást ők hogy bírják, hogyan tudnak ehhez alkalmazkodni, rólunk teljesen lekerült az a kevés nyomás is, ami volt amiatt, hogy itthon, hazai közönség előtt kezdtünk. Nem véletlenül mondja sokszor az ő edzőjük, hogy nagyon szeret idegenben kezdeni, mert akkor nincs rajtuk akkora nyomás. Ezzel most éltek is, de most ez a teher átkerül az ő vállukra. Természetesen meg kell találnunk a módját, hogy eredményesebbek tudjunk lenni, hogy többet tudjunk kapura lőni, és megadjuk magunknak az esélyt a következő két meccsen a győzelemre.”

Strenk Hunor, Corona Brasov másodedzője

“Úgy gondolom, az elejétől kezdve kontrollálni tudtuk a játékot. Tegnap nyilván önbizalmat adott nekünk, hogy háromgólos hátrányból sikerült visszajönnünk. Azt hiszem, az volt ennek a kulcsa, hogy betartottuk a taktikai utasításokat, egyszerűen próbáltunk játszani. Mindig elmondom, de szerintem nagy igazság, hogy az adandó lehetőséget rögtön, azonnal ki kell használni, amikor ott van, és ezt ki is tudtuk használni. Szerettünk volna fizikálisan játszani, vannak nálunk azért olyan srácok, akik ebben is tudnak jeleskedni, de ugyanez igaz a Ferencvárosra is. Szerencsére, ahogy említettem, a topjátékosaink akkor tudtak villanni, amikor kellett, és talán ez volt az, ami a különbséget jelentette ma.”

Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc harmadik mérkőzését kedden rendezik Brassóban.

Jégkorong ERSTE LIGA

Döntő, 2. mérkőzés:

FTC-Telekom – Corona Brasov 0-4 (0-1, 0-2, 0-1)
Gól:
 Sills (15., emberelőnyben), Blackwater (27., 30.), Kóger (51.)

Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2-0 a Brassó javára.

Forrás: MJSZ / MTI

A Corona Brasov háromgólos hátrányból nyerte meg a döntő első felvonását