Elődöntőbe jutott a Brassó, előnyben a Csíkszereda

Brassó
Mattyasovszky Gergely, a DVTK Jegesmedvék (j) és Kóger Dániel, a Corona Brasov (b) játékosa a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjében játszott DVTK Jegesmedvék - Corona Brasov hatodik mérkőzésen a Miskolci Jégcsarnokban. Fotó: MTI/Vajda János

A Corona Brasov bejutott a jégkorong Erste Liga elődöntőjébe, miután hétfőn negyedszer is legyőzte a DVTK Jegesmedvék csapatát.

Miskolcon a Jegesmedvék abban a reményben várták a Brassót, hogy kicsikarják a szerdai, hetedik összecsapást. A párharc első két, erdélyi találkozóját a DVTK nyerte, ám a következő hármat a Corona. Amíg a vendégek az első öt felvonásban hét emberelőnyös gólt is ütöttek, addig a DVTK 14 fórból egyet sem.

Kiegyenlített volt a hétfői csata, jól védekezett mindkét oldal. A második harmadban a 16. emberelőnyét tudta gólra váltani a miskolci alakulat, ám a Brassó is létszámfölényből egyenlített. Közel hat perc volt hátra, amikor a támadóharmadban korongot veszített a DVTK, és ezt góllal büntette a rivális. A hajrában emberelőnyben lehozta kapusát a házigazda, így hat a négy ellen támadhatott, de nem sikerült egyenlítenie.

Strenk Hunor, a Corona Brasov másodedzője

“Mind a két csapat jó játékot mutatott. Magas minőségű jégkorong volt a pályán Miskolcon és Brassóban is. Nagyon örülünk, hogy sikerült a magunk javára fordítani a szériát. Azt gondolom, hogy a kulcs a harmadik meccs volt, amikor idejöttünk és jó játékkal sok gólt szereztünk és gondolkodásra késztettük a hazai csapatot. A DVTK is egy remek csapat, úgyhogy ez egy nagyon értékes győzelem számunkra. Most még 5 percig örülünk, majd készülünk az elődöntőre.”

Szeredában nem a hatodik, hanem az ötödik mérkőzésére készült a Sportklub és a Budapest JAHC, mivel a második csatájuk eredményét bírói műhiba miatt törölték. Sofron István 80 másodperc elteltével szerzett vezetést a székely csapatnak, de még az első harmadban egyenlített a rivális. 

A meccs derekán Schlekmann Márk létszámfölényben a BJA-t juttatta előnyhöz. A hazaiak az 58. percben hosszabbításra mentették a találkozót. Az első gólig tartó ráadás egy perc 17 másodperc után máris eldőlt, Rokaly Norbertnek ennyi időre volt szüksége, hogy betaláljon.

A hatodik és az esetleges hetedik összecsapásnak szerdán, illetve csütörtökön a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrum ad otthont.

Az alapszakaszelső, magyar bajnoki címvédő FTC-Telekom, valamint az Erste Ligában címvédő Gyergyói HK már korábban bejutott az elődöntőbe. Az biztos, hogy a Brassó a Gyergyóval találkozik az elődöntőben, az FTC pedig a Budapest JA-Csíkszereda párharc győztesével.

Jégkorong Erste Liga

Negyeddöntő

6. mérkőzés:

DVTK Jegesmedvék – Corona Brasov 1-2 (0-0, 1-1, 0-1)
Gól:
 Szathmáry Simon (25., emberelőnyben), ill. Jared Michael van Wormer (39., emberelőnyben, 54.)

A párharcot 4-2-es összesítéssel a Brasov nyerte.

5. mérkőzés: 

SC Csíkszereda – Budapest JAHC 3-2 (1-1, 0-1, 1-0, 1-0) – hosszabbítás után
Gól:
 Sofron István (2.), Balázs Szabolcs Péter (58.), Rokaly Norbert (62., emberhátrányban), ill. Vitalij Teszlenko (16.), Schlekmann Márk (29., emberelőnyben)

Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3-2, a Csíkszereda javára.

Forrás: MJSZ / MTI

Hosszabbításos mérkőzésen egyenlített a Budapest JAHC, elődöntőben az FTC-Telekom