“Hiszti” lett a “lagziból”

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöksége, főtitkára és Ralisport Bizottsága örömmel értesült arról, hogy – a képrejtvény alapján Cserépváralján – 2024. március 23-án, szombatonlagzit” rendeznek.

Minden munkatársunk nevében jó egészséget, hosszú, boldog közös életet és gyermekáldást kívánunk az ifjú párnak!

Amennyiben azonban a “4.4 km-es táncparketten minimum 4-szer a maximum 35 páros” esetleg autóval pörögne, úgy az alábbiakat közöljük:

Azon túl, hogy a szövetséghez sem bejelentés, sem regisztrációs kérelem nem érkezett, tehát hivatalosan is tiltott eseménynek minősül, az MNASZ vezetősége a leghatározottabban kijelenti az alábbiakat:

– egy ilyen esemény NEM autósport, hanem felelőtlen, ostoba viselkedés

– egy ilyen esemény megtéveszti és közvetlen életveszélybe sodorja az indulókat, közreműködőket és nézőket, ezért

– egy ilyen esemény felbecsülhetetlen károkat okoz a magyar autósportnak, árt a sportág megítélésének

Az MNASZ – az FIA és a hazai hatóságok által elismert és egyetlen, a magyar autósportot felügyelő és szervező országos sportági szakszövetségként – minden eszközzel, az összes érintett hatósággal egyeztetve és összefogva lép fel a hasonló események betiltásáért, megrendezés esetén pedig a legszigorúbb szankcionálásért.

Teszi mindezt a tisztességes, a szabályokat betartó, a szövetséget és egymást tisztelő versenyzőkért, csapatokért, sportszakmai személyzetért, rendezőkért, továbbá a rajongókért, meglévő és potenciális partnerekért, szponzorokért és a magyar autósport fejlesztése érdekében.

Az MNASZ szeretettel hívja és várja az autósport iránt érdeklődőket nyolc szakágának hivatalos rendezvényein 2024-ben is.