Egyenként kétmillió forint támogatást kapnak az olimpiára kijutott szegedi sportolók

Szeged
Fotó: Kuklis István / Szeged.hu

Két-két millió forinttal támogatja az önkormányzat az olimpiára kijutott szegedi versenyzők felkészülését. Botka Lászlótól kedden ketten vehették át a támogatást, de még több sportoló is részesülhet belőle, amennyiben kivívják a részvételüket a 2024-es párizsi olimpiára.

A 2024-es párizsi olimpián, csak úgy, mint az eddigieken, számos szegedi sportoló vehet majd részt. Az eredményes felkészülés érdekében az olimpikonoknak eddig is nyújtott anyagi támogatást az önkormányzat, most sincs ez másként.

Nem csak szavakban, hanem tettekben is segíti az önkormányzat a kiváló szegedi sportolók felkészülését – hangsúlyozta Botka László polgármester azon az eseményen, ahol az első kettő, a párizsi olimpiára kijutott sportlónak átadták a 2 millió forintos támogatást.

„Szeretném kifejezni a köszönetünket, elismerésünket és ami legalább ennyire fontos, támogatást nyújtani a következő hónapok embert próbáló feladataihoz”

– tette hozzá a polgármester.

Pádár Nikolett úszó és Major Endre paralimpikon asztaliteniszező már biztosan ott lesznek Párizsban, de erre még több szegedi sportolónak, többek között a kajak-kenusoknak és a súlyemelő Nagy Péternek is esélye van. Természetesen kijutásuk esetén ők is megkapják ezt a támogatást.

„Bízom benne, hogy Párizsig lesz még ilyen jellegű találkozó és népes szegedi gárda erősíti majd a kiutazó magyar csapatot”

– mondta Botka László.

Major Endre már a harmadik olimpiájára készül

Ő a támogatást elsősorban szerbiai edzőtáborokra fogja fordítani. Elmondta, ott több olyan ellenfél van, akivel tud játszani és így felkészülni az olimpiára. Magyarországon ő nem igazán talál edzőpartnert. 

A kiváló fiatal szegedi úszó, Pádár Nikolett 200 méteres gyorsúszásban szerzett kvótát

Szerinte ez az éve nagyon jól sikerült, hiszen eredményesen szerepelt a világbajnokságon és az Európa bajnokságon is, és több ifjúsági rekordot is megdöntött. A kiváló sportoló elmondta, már nagyon készül az olimpiára, igaz még nyolc hónap kemény felkészülés vár rá. Tulajdonképpen szeptember óta az olimpia felkészülés jegyében dolgoznak. Minden alkalommal próbál 110 százalékot kihozni magából, annak érdekében, hogy Párizsban jó eredményt érhessen el. Az önkormányzat támogatása pedig segíti ebben a hosszú felkészülésben.

Pádár Nikolett szerint a döntőbe jutás reális cél számára, mivel jelenleg a világranglistán a 15. legjobb idővel rendelkezik és egy nemzetből csak két versenyző indulhat, így még néhány ember kiesik előle. 

Az elkövetkező hónapokban a rengeteg edzés mellett számos verseny is vár rá, többek között februárban a dohai világbajnokság, majd az Európa-bajnokság.

Forrás: Szeged.hu

Pádár Nikolett és Holló Balázs is lemaradt a dobogóról

Pádár Nikolett is Bob Bowmannel készülhet – 19 magyar úszó ugrik medencébe a berlini rajton