Pádár Nikolett is Bob Bowmannel készülhet – 19 magyar úszó ugrik medencébe a berlini rajton

Pádár
Pádár Nikolett

Tizenkilenc magyar versenyző indul az úszók világkupa-sorozatának berlini nyitányán, amelyre péntektől vasárnapig kerül sor.

A világszövetség honlapján olvasható nevezési lista alapján tíz magyar férfi és kilenc női úszó ugrik majd medencébe a német fővárosban.

A viadalon a délelőtti előfutamokat 9 órától, a döntőket pedig 18 órától rendezik meg.

A vk-sorozat második állomása jövő héten Athénban lesz, majd október 20. és 22. között a budapesti Duna Arénába látogat a mezőny.

Kós Hubert és Sárkány Zalán után Pádár Nikolett csatlakozhat az ASU csapatához 2025-től

A hazai szövetség honlapján olvasható beszámoló emlékeztet rá, hogy Pádár Nikolett egyértelműen az új női úszógeneráció egyik legnagyobb tehetsége: tízszeres junior Európa-bajnok és ötszörös junior világbajnok. Kétszáz gyorson három egymást követő junior Eb-n győzött, amire korábban nem volt példa. 

Az idei felnőtt világbajnokságon kifejezetten ígéretes produkciót nyújtott, 200-on megúszta az olimpiai szintidőt, a fináléról azonban hat századmásodperccel lemaradt, a 4×200-as gyorsváltóval pedig hetedik lett. Az eredményeinek köszönhetően a fukuokai vb-n született meg a szóbeli megállapodás az arizonaiakkal.

“Először az ASU másodedzője keresett meg, hogy szívesen látnának, és hogy nekem is Bob lenne az edzőm, ezért vele is kell beszélnem – idézte Pádárt a musz.hu. – Fukuokában aztán Kós Hubival és Olasz Annával sokat beszélgettem a kinti lehetőségekről, az ASU-ról.”

Végül a szegedi csapattárson, a korábban szintén az ASU-n pallérozódó Olasz Annán keresztül futott be az üzenet Bowmantől, hogy szeretné Pádár Nikolettet a csapatában látni.

“Beszéltünk, megállapodtunk szóban, hogy 2025-től csatlakoznék hozzájuk, nagyon várom már” – összegzett a 17 éves úszó.

Bob Bowman a fukuokai vizes világbajnokságon az amerikai úszóválogatott szövetségi kapitányaként volt ott, az Arizona State Egyetemen pedig fél éve irányítja a felkészülését Kós Hubertnek, aki a vb-n országos csúccsal világbajnok lett 200 méter háton.

A berlini vk-viadal magyar indulói

Férfiak:
    
Bóna Benedek
Bujdosó Zsombor
Holló Balázs
Kovács Benedek
Magda Boldizsár
Márton Richárd
Németh Nándor
Szabó Szebasztián
Székely Áron
Zombori Gábor

Nők:
    
Gyurinovics Lili
Kapás Boglárka
Késely Ajna
Olajos Dorottya
Pádár Nikolett
Senánszky Petra
Szabó-Feltóthy Eszter
Szokol Szonja
Ugrai Panna

Forrás: MÚSZ

Ifjúsági Európa-bajnok lett a nyíltvízi úszó Fábián Bettina

Junior úszó Eb: újabb három magyar aranyérem született Belgrádban