Egy államtitkár “pszicho Petinek”és “poloska Petinek” nevezte Magyar Pétert

államtitkár
Latorcai Csaba, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az Országgyűlésben kedden az azonnali kérdések és válaszok órájában Hollik István (KDNP) a baloldal üdvöskéjéről tett fel kérdsét.

Hollik István (KDNP) szerint a háborúpárti erők a közelgő európai parlamenti (EP-) választást arra akarják felhasználni, hogy Európát belekényszerítsék a háborúba. A magyar emberek 2022-ben egyértelművé tették, hogy békét akarnak, ennek ellenére a dollárbaloldal továbbra is háború pártján áll, ahogy a finanszírozóik is – jelentette ki.

Hozzátette: a baloldal eladta magát dollárokért és eurókért, a pénz Bajnai Gordon volt miniszterelnökhöz került. Azt is látni , hogy a baloldal új üdvöskéje számos szállal kötődik Bajnai Gordonhoz. A béke ügyében a magyar emberek csak a Fidesz-KDNP-re számíthatnak – mondta.

Latorcai Csaba, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára azt mondta, a kormány a háború kitörése óta hangsúlyozza, hogy Magyarországnak ki kell maradnia a háborúból, azonnali tűzszünetre és békére van szükség. Ezzel szemben az ellenzéki térfélen “az a játék megy, hogy ki kiabálja hangosabban, hogy fegyverbe” – fogalmazott.

Elmondta, ha új összetételű EP jön létre, új intézményi vezetés lesz Európában, akkor a békepárti elképzeléseknek több esélye lesz.

Szerinte nagy a hangzavar a baloldalon, nem véletlen, hogy utat tört a “pszicho Petinek vagy máshol poloska Petinek nevezett jelenség”.

Magyar Péter felé is megindultak a guruló dollárok – tette hozzá.

“Komolyan gondolják, hogy egy olyan embert finanszíroznak, aki éveken át terrorizálta a feleségét és családját?”

– kérdezte.

(MTI)

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár