Dénes Eszter fantasztikus eredménnyel győzött légpuskában 

Dénes Eszter
Dénes Eszter

Dénes Eszter (UTE) 634.7 körös fantasztikus eredménnyel győzött 10 méter légpuskában a nőknél Domaszéken, a sportlövők első Európa-bajnoki válogatóján. 

Ez az eredmény alig marad el saját, 636.3 körös magyar rekordjától. A második helyen Bajos Gitta (Erődök Városa SE) végzett 628.9 körrel, míg egyetlen tizeddel lemaradva Nagybányai-Nagy Anna (BHSE) lett a harmadik. 

A tokiói olimpiai résztvevő Mészáros Eszter (MATE-Gödöllői EAC) a hatodik helyen zárt 623.3 körrel. 

A férfiaknál légpuskában Péni István (UTE) egy teljes körrel átlépve a bűvös 630-as határt, 631 körrel győzött. Második lett Somogyi Péter (ZTE) 629.4 körrel, míg az olimpiai kvótás Pekler Zalán (Erődök Városa SE) végzett a harmadik helyen 627 körrel. 

A 10 méter légpisztoly számban a nőknél Major Veronika (BEFAG Keszthelyi Erdész LK) győzött 570 körrel. Sike Renáta (BHSE) a második 560, Szakács Tünde (Erődök Városa SE) a harmadik 559 körrel. 

A már ötkarikás kvótás Fábián Sára Ráhel (Csepel TC) 558 körrel a negyedik helyen zárt. 

A férfiaknál légpisztolyban meglepetésre Polgár János (Debreceni Lövészsuli SE) győzött 569 körrel, második lett Tátrai-Fejes Miklós (BHSE) 567, míg harmadik Trájer Szabolcs (KSI) 565 körrel.

Az első válogatón a ranglista első tíz helyezettje indulhatott az egyes számokban, és csak az alapverseny rangsorolt. 

Az olimpiai kvalifikációs 10 méteres Európa-bajnokságnak február végén Győr lesz a házigazdája. A harmadik és negyedik válogatót január első hétvégéjén rendezik. 

Forrás: facebook.com/hungarianshootingfederation

Pekler Zalán úgy érzi, a vk-döntő aranyérmével feltette a koronát az idei évre