Pekler Zalán úgy érzi, a vk-döntő aranyérmével feltette a koronát az idei évre

Pekler
Pekler Zalán. Fotó: M4 Sport

Karrierje eddigi legjobb évének nevezte az ideit Pekler Zalán, aki úgy érzi, a múlt heti világkupa-döntőben légpuskában nyert aranyérmével feltette a koronát 2023-as esztendőre.

A komáromi puskás az M1 aktuálisnak csatornának értékelte ez évi teljesítményét, kiemelve, hogy a csúcsot egyértelműen a júniusi Európa Játékok jelentette a számára, amin négy aranyérmet nyert és kvótát szerzett a jövő évi párizsi olimpiára.

“A 2023-as év fantasztikusan sikerült a számomra. A fő cél az volt, hogy olimpiai kvótát szerezzek, ami az Európa Játékokon sikerült. Emellett a világkupákon is fantasztikus eredményeket tudtam elérni és az évet sikerült végül megkoronáznom egy világkupadöntő-aranyéremmel” – összegzett a 23 éves klasszis sportlövő.

A már a tokiói olimpián is szerepelt Pekler Zalán úgy látja, sikereinek titka – a rengeteg edzés és az őt körülvevő profi csapat mellett – nagy részben az, hogy megtanulta megfelelően időzíteni a formáját a kiemelt versenyekre.

Idén már csupán egyetlen viadalon, a februári győri légfegyveres Európa-bajnokság hazai válogató versenyén vesz majd részt, jövőre viszont rengeteg tréning és esemény várja, melyek közül egyértelműen kiemelkedik a párizsi nyári olimpia.

“Szinte az összes gondolatom már az öt karika körül forog és azt kívánom magamnak, hogy legyen erőm a rengeteg edzéshez és versenyhez, mert ha lesz erőm, akkor szinte biztosan mondhatom, hogy eredményes olimpiát fogok zárni” – jelentette ki Pekler Zalán, aki nem titkolja, olimpiai aranyéremről álmodik.

“Jelenleg még nagyon nehéz megmondani, milyen esélyekkel fogok indulni, hiszen addig még rengeteg minden történhet, de úgy gondolom, hogy ha ezt az idei formát sikerül átvinnem jövőre és jól fognak menni a versenyek az olimpia előtt, akkor akár be is válthatom az álmomat Párizsban.”

Forrás: M4 Sport / MTI

Pekler Zalán aranyérmes a sportlövő vk-döntőben