Az új Citroen SpaceTourer

Copyright William Crozes @ Continental Productions

KAPCSOLÓDÁSI TECHNOLÓGIÁKBAN GAZDAG, STÍLUSOS ÉS KÉNYELMES, KEREKEKEN GURULÓ SZALON

  • Megújul a Citroën tágas egyterűje, az impozáns külsejű SpaceTourer. A Citroën új formanyelvét követő, elegáns stílusú, ugyanakkor funkcionális autó fellépésére nézve a markánsabb és modernebb stílusú új orr-résznek köszönhetően most még tekintélyparancsolóbb.
  • Az elfoglalt életet élő magánszemélyek és hivatásos személyszállítók mindennapjait megkönnyíteni hivatott jármű továbbfejlesztett műszerfala újdonságként 10” érintőképernyőt, a praktikus használat jegyében pedig optimalizált tárolóhelyeket kínál. A korral lépést tartva a modell az infotainment és a kapcsolódási technológiák tekintetében a márka tudásának legjavát nyújtja. Erről tanúskodik az összes médiaalkalmazás intuitív, érzékeny0 vezérlése, a vezeték nélküli Apple CarPlay- és Android Auto-tükrözés, az indukciós okostelefon-töltő stb.
  • Az ë-SpaceTourer az ügyfelek igényeihez igazodva kétféle akkumulátort kínál. A nagyobbik hatótávolsága immár a 350 km-t is elérheti (vegyes WLTP ciklusban mért, hitelesítésre váró adat), aminek hála teljes nyugalommal vághatunk neki napi útjainknak.
  • Az új SpaceTourer egy hálózatba kapcsolt, sokoldalú autó, mely egyfajta mozgó szalonként számos konfigurációs lehetőséget kínál, és amelyben akár 9 személy is kényelmesen elfér. Íme az ideális eszköz a szakmai vagy magán jellegű napi teendők elvégzésére.

Az egyterű autók szegmensében úttörőnek számító Citroën bemutatja az új SpaceTourert. A minibusz minden szempontból szintet lép. A kétféle hosszméretben elérhető, akár 9 személy szállítására is alkalmas jármű a Citroën új stílusjegyeit hordozó orr-részével nemcsak elegánsabb, de a korszerű infotainment rendszer révén kényelmesebb is lett, és még több kapcsolódási lehetőséget kínál. Az ötletes tárolóhelyeknek köszönhetően pedig a praktikum terén is többet nyújt, mint az elődje. Erőteljes, kifejező designjával, többféle konfigurációt lehetővé tevő variálhatóságával és a fedélzetén uralkodó mindig kellemes légkörrel ez a kerekeken guruló szalon minden eddiginél modernebb választ nyújt az ügyfelek igényeire.


Az új SpaceTourer tökéletes példája annak a tudásnak, amelyet a Citroën a sokoldalú és tágas, minden szempontból élhető autók létrehozásában kamatoztat. A márka alapértékeit hűen tükröző, kivételes kényelmű és intelligens koncepciójú modellekről van szó, melyek megkönnyítik a változatos és aktív életet élők mindennapjait. A praktikus és felhasználóbarát SpaceTourer nem csupán a családok, baráti társaságok, sportegyesületek stb. számára ideális egyterű jármű, de a hivatásos személyszállítók igényeit is maximálisan kielégítő modell.


Az Európában kínált elektromos változat hatótávolsága mostantól akár a 350 km-t is elérheti (vegyes WLTP ciklusban mért, hitelesítésre váró adat), ami rendkívül sokoldalú használatot és alacsony fenntartási költségek mellett megvalósuló felelős mobilitást biztosít. Segítségével a céges ügyfelek aktív részt vállalhatnak az energetikai átállásban, környezetbarát imázst alakíthatnak ki (pl. a transzferszolgáltatók), a korlátozott forgalmú övezetekbe is behajthatnak, egyedülálló vezetési kényelemben részesülhetnek, és költségeiket is kézben tarthatják. Az új e-ROUTES alkalmazásnak hála egyben egy személyi asszisztens is a rendelkezésükre áll, aki segít megtervezni hosszabb utazásaikat. (Magyarországon még nem elérhető)

DESIGN: KÍVÜL MODERN ÉS ELEGÁNS, BELÜL IGÉNYES ÉS FUNKCIONÁLIS


A SpaceTourert erőtől és energiától duzzadó, letisztult design jellemzi. Karakteres sziluettjében az elegancia magabiztos fellépéssel társul.
A modell erőteljes kisugárzását elsősorban a nagyon egyenes orrnak és a magas motorháztetőnek köszönheti. A gyökeresen átalakított SpaceTourer már a Citroën új formanyelvét beszéli. Ez különösen az új ovális márkaemblémát viselő hűtőrácson ötlik szembe. Az új logó erőteljes grafikus elemként modern jelleget kölcsönöz a jármű elülső részének. A logót egy elegáns barázdált fekete sáv köti össze a fényszórókkal, mely nyílfogazású mintájával szintén a márkaemblémát visszhangozza.


Az újratervezett fényszórók a jellegzetes lámpatestekkel az új márkaarculat egy másik fontos elemét testesítik meg. A két vízszintes egységet egy függőleges modul köti össze. Erősen strukturált felépítésükkel a lámpatestek könnyen felismerhetők, és tovább erősítik az orr-rész modern jellegét.


Az új frontrész rendkívül egységes és kompakt. A modell robusztusságát és szélességét hangsúlyozza, és harmonikusan illeszkedik a végletekig letisztult sziluettbe. A színpaletta 5 árnyalatból áll: a kaolinfehér, az acélszürke és a Perla Nera fekete mellett új színek a metálfényű titánszürke és Kapari-zöld. A 17” dísztárcsák közepén az új logó látható, az új 17” könnyűfém keréktárcsák pedig az új márkaemblémát is magában foglaló új felniközéptől még stílusosabbak.


Belül az új műszerfal vadonatúj designnal jelentkezik, mely az eleganciát még nagyobb praktikummal ötvözi.


Formaterve egyrészt a technológiára összpontosít – felső részén egy új 10” nagy felbontású érintőképernyő kapott helyet –, másrészt a funkcionalitást hangsúlyozza, és az eddiginél is több, nagyobb és ötletesebb kialakítású tárolóhelyet kínál. A két oldalt fent kialakított pohártartókban például mostantól egy-egy okostelefon is biztonságosan elhelyezhető, ami nem elhanyagolható szempont egy ilyen létfontosságú tárgy esetében. Nagyobb lett a felső középső tárolórekesz (belsejében most már egy tablet is elfér), és magasabb felszereltségi szinteken a nagyobb biztonság érdekében egy zárható fedéllel van ellátva.


A műszerfal középső részén egy a sebesség- és üzemmódválasztót magában foglaló új kezelőfelület, valamint egy vezeték nélküli okostelefon-töltőt is tartalmazó nagyobb tároló kapott helyet. Az utóbbi megnövelt méretével és feszes vonalaival harmonikusan illeszkedik a műszerfal egészébe. Ezt a részt egy alumínium hatású dekorelem teszi különlegessé. A műszerfal alsó és felső részét egy másik, elegáns szürke színű díszcsík választja el egymástól, mely kifinomult és könnyed jellegénél fogva szélesebbnek és tágasabbnak láttatja a teret.


A kormánykerék is megújult, különböző központi kezelőszervekkel (telefon, audiorendszer, vezetéstámogató funkciók stb.) van ellátva, és egyes változatokon fűthető. Amellett, hogy funkcionálisabb és ergonomikusabb lett, formavilága is strukturáltabb, ami a közepén elhelyezett új logóval együtt modernebb megjelenést kölcsönöz neki.