Íme a következő generációs akkumulátoros elektromos autók előfutára, a Toyota FT-3

Az Toyota FT-3e koncepció forradalmi áttörést hoz a következő generációs akkumulátoros elektromos technológiában. Az autóban alkalmazott innovatív technológiák egyesítik az energia- és adatátviteli rendszereket, átalakítva ezzel az autót egy teljesen integrált rendszerré. A kifinomult, elegáns, és tekintélyt parancsoló akkumulátoros elektromos koncepció egyben előrevetíti a Toyota új formavilágát is.

A nemrégiben bemutatott Toyota FT-3e koncepció kifinomult formatervvel rendelkezik, mely a modern stílust és esztétikát minimalista vonalakkal és felületekkel ötvözi, így egyedülálló élményt kínál az autósoknak. A futurisztikus tanulmányautó fejlesztésekor a Toyota mérnökeinek célja az volt, hogy ideális egyensúlyt teremtsenek a teljesítmény, az elérhetőség és a természetes források fenntartható felhasználása között.

Az FT-3e alapját egy sokoldalú, új generációs akkumulátoros elektromos (Battery Electric Vehicle, azaz BEV) platform adja, amelyre különböző termékek széles palettája épülhet, a Lexus LF-ZC luxus szedántól kezdve egészen a teljesítményközpontú FT-Se sportautóig. A következő generációs BEV járművek fejlesztésénél kulcsfontosságú szempont volt a lehető legalacsonyabb tömeg és az optimális aerodinamika elérése a fokozott hatékonyság és hatótávolság érdekében, miközben a középpontban az erőforrások hatékony felhasználása állt. Az FT-3e egy olyan koncepció, amely a jövő technológiáinak széles palettáját tárja elénk, miközben többet ad a karbonsemleges mobilitás elérésénél, társadalmi szereplőként egy energia- és adatátviteli rendszer részévé válva – legyen szó az autóba vagy az autóból történő áramlásról, vagy akár a környezetről. A dinamikus külső formaterv a modern stílust és esztétikát minimalista vonalakkal és felületekkel egyesíti. A karosszéria alsó részétől egészen az ajtók felső szekciójáig digitális kijelzők találhatók, amelyek információval szolgálnak például a jármű megközelítése esetén az akkumulátor töltöttségéről, a külső hőmérsékletről és a levegőminőségről.

FT-3e méretek

Hosszúság (mm) / Szélesség (mm) / Magasság (mm)4.860 / 1.955 / 1.595
Tengelytávolság (mm)3.000
Szállítható személyek száma5

Viszonyításként: az FT-3e 17 centiméterrel hosszabb, 14,5 centivel szélesebb és 5,5 centivel alacsonyabb, mint a bZ4X

Az elektromos sportautók forradalmát hozza el az új Toyota tanulmány