Az olimpiai kvótás Fábián Sára Ráhel 580 fölé került a második válogatón

Fábián Sára Ráhel
Légpisztolyban a nőknél az alapversenyben egyedüliként az ötkarikás kvótás Fábián Sára Ráhel (Csepel TC) lépte át az 580-as szintet, 582 körrel bizonyult a legjobbnak, a döntőben az ötödik helyen végzett.

Légpuskában a nőknél Dénes Eszter (UTE) győzött 252 körös teljesítménnyel a sportlövők Doma Kupáján Domaszéken, amely egyben a második válogató volt a februári, Győrben megrendezendő olimpiai kvalifikációs, 10 méteres Európa-bajnokságra. 

A második helyen Mészáros Eszter (MATE-Gödöllői EAC), a harmadik helyen Nagybányai-Nagy Anna (BHSE) végzett 250.8, illetve 228.9 körös eredménnyel. 

Az alapversenyben Dénes Eszter (UTE) volt a legjobb, egyedüliként lőtt 630 felett, 630.4 körrel. 

A férfiaknál Péni István (UTE) az alapverseny első helye után (629.7 kör), a döntőben is megállíthatatlannak bizonyult, és 253.8 körrel nyert, megelőzve a második Hammerl Somát (UTE), aki 250.5 kört teljesített. A harmadik helyen Vas Péter (Erődök Városa SE) végzett 229.2 körrel, míg az olimpiai kvótás Pekler Zalán (Erődök Városa SE) a hatodik helyen zárt. 

Légpisztolyban a nőknél az alapversenyben egyedüliként az ötkarikás kvótás Fábián Sára Ráhel (Csepel TC) lépte át az 580-as szintet, 582 körrel bizonyult a legjobbnak, a döntőben az ötödik helyen végzett. A versenyt Sike Renáta (BHSE) nyerte meg 237.2 körrel, második lett Varga-Zalay Babett (UTE) 234.2 körrel, míg harmadik Major Veronika (BEFAG Keszthelyi Erdész LK) 212.9 körrel. Utóbbi versenyző az alapban 578 körrel második lett. 

A férfiaknál Tátrai-Fejes Miklós (BHSE) győzött 236.6 körrel, aki az alapversenyben is legjobbnak bizonyult. Második lett Polgár János (Debreceni Lövészsuli SE) 235.7 körrel, míg a harmadik helyen Nagy Ákos Károly (Tisza Volán SC) végzett 214.4 körrel. 

Vasárnap az egyes számok döntőit a juniorok és a felnőttek együtt lőtték. A harmadik és negyedik válogatót január első hétvégéjén rendezik Budapesten. 

Forrás: Hunshooting

Dénes Eszter fantasztikus eredménnyel győzött légpuskában