Az európaiak 46%-a szerint a hétköznapi hősök több elismerést érdemelnének idén

– Derül ki a HONOR karácsonyi kutatásából

A HONOR átfogó kutatást készített, amiből kiderül, hogy az európai polgárok mélyen elismerik a hétköznapi hősök munkáját, főleg a karácsonyi időszakban. A 8500 főt érintő kutatásban megkérdezettek fele gondolja azt, hogy a környezetüket és közösségüket önzetlenül szolgáló személyek több elismerést érdemelnének karácsonykor.

A hétköznapi hősök mély tisztelete

A HONOR idén „honorálni” szeretné a hétköznapi hősöket, és felhívni a figyelmet arra, hogy a hozzájuk méltó elismerés járna nekik. Ezek a hősök az élet számos területéről érkeznek, és az önkéntesek, egészségügyi dolgozók, gondozók és tanárok azok, akiket a leginkább fel- és elismernek.

Mit jelent hétköznapi hősnek lenni?

A megkérdezettek szerint hétköznapi hősök azok, akik hisznek bennük (35%), fel tudják őket vidítani (33%) és egyszerűen önmaguk tudnak lenni (26%). Ezeket az embereket bátorságuk (25%) és jószándékú hozzáállásuk miatt (23%) tartják nagyra.

Elismerés és inspiráció karácsonykor

A megkérdezettek támogatják, hogy a hétköznapi hősök nagyobb láthatóságot kapjanak, és az ünneplésükhöz leginkább a munkájukat elismerő közösségi média kampányokat (36%) és ügyeik számára közösségi adománygyűjtést (26%) javasoltak. Kiderült az is, hogy a résztvevők 34%-ára nagyobb eséllyel hatnak a hétköznapi hősök az ünnepi időszakban, ami rávilágít munkájuk és cselekedeteik fontosságára.

A szerettek ünneplése és a közösségre és környezetre gyakorolt hatás

A válaszadók jelentős része, 59%-a számolt be arról, hogy hétköznapi hős van szeretteik között: a listát az anyukák (41%) és az apukák (30%) vezették. 33%-uk határozottan úgy érzi, hogy vannak olyan emberek az életükben, akik inspirálták őket arra, hogy pozitív hatást gyakoroljanak környezetükre.

A HONOR elköteleződése a hétköznapi hősök elismerése iránt

A kutatás eredményével együtt a HONOR több kezdeményezést indít, amivel növelheti a hétköznapi hősök elismerését. Az ünnepi időszak felerősíti ugyanis munkájukat, ilyenkor tudnak igazán kitűnni, a felmérés pedig rávilágít arra, hogy az emberek szívesen ünneplik ezeket a hősöket, akik Magyarországon és az egész világon nem csak az ünnepek alatt, hanem egész évben másokért tesznek.

Ünnepeld te is hétköznapi hősödet!

A HONOR arra bíztat mindenkit, hogy osszon meg történeteket hétköznapi hőseiről, ezzel is felerősítve munkájukat és hatásukat. Részletek a HONOR közösségi média kampányáról alább olvashatók:

Szúrd ki a posztot: Keresd a „HONOR Hősök” kampányposztokat a HONOR hivatalos közösségi média oldalain.

Jelölj és mesélj: A komment szekcióban jelöld meg hétköznapi hősödet.

Oszd meg történeted: Írd le pár sorban, hogy miért őt választottad hétköznapi hősödül, és meséld el, hogy mivel járul hozzá az ünnepi szezonhoz.