A DVTK a második meccset is elhozta Brassóból

DVTK

A jégkorong Erste Liga negyeddöntőjében a DVTK Jegesmedvék és a Csíkszereda idegenben, míg a Ferencváros és a Gyergyói HK odahaza nyerte meg második mérkőzését.

A párharc második felvonásán ugyanúgy Dubeau és Vosvrda állt a vasak között, mint egy nappal korábban, valamint a sorok összetételén sem változtattak a stábok. Öt percnyi játék után emberelőnybe kerültek a hazaiak, jól védekeztek a miskolciak. A kiegészülés után is a brassóiak voltak aktívabbak, a nyitó harmad közepén újra létszámfölényben támadhattak, hiába. Az első játékrész utolsó két percét öt a négyre játszhatták a Jegesmedvék, Berdnyikov közelről kapuvasat lőtt. A nyitó húsz perc brassói fölényét jól jelzi a 19-8-as mutató.

A második harmad egy újabb Berdnyikov-kapuvassal indult, aztán egy kimaradt Corona-előnnyel folytatódott. A középső játékrész már kiegyenlítettebb játékot hozott. A mérkőzés közepe táján bejutott a korong a brassói kapuba, ám mivel Kulesov magas bottal vadászta le a korongot, nem adták meg a gólt. A következő shift már egy szabályos Kulesov-találatot hozott, amikor a kapu elé betörve fonákkal belőtte a korongot Dubeau-nak (0-1). Három perccel később jött a hazaiak válasza, Zagidullin küzdött a pakkért a támadó harmadban, a játékszer Sills elé került, aki egy pontos lövéssel egyenlített (1-1).

A harmadik játékrész elején kimaradt egy miskolci emberelőny, aztán néhány perccel később újra öt a négyre próbálkozhattak a vendégek, ekkor is Dubeau volt a főszereplő. Ami a DVTK-nak nem sikerült fórban, összejött teljes létszámban: Szathmáry lőtt, a korongba Miskolci vagy Sills beleért, a brassói kapus tehetetlen volt (1-2). 

A vendégek gólja után egyre többször volt kakaskodás a játékmegszakításoknál. Az összecsapás egy perccel a vége előtt eldőlt érdemben, amikor az ilyenkor megszokott kapuslehozatalt követően Valentyin Razumnyak betalált az üres kapuba (1-3). A végjáték nem a jégkorongról szólt, hanem a következő meccsekre szóló tüskékről.

A DVTK Jegesmedvék 3-1-re nyertek, összesítésben 2-0-ra vezetnek, a két csapat párharca kedden folytatódik Miskolcon.

Erste Liga, negyeddöntő, 2. mérkőzés

Corona Brasov – DVTK Jegesmedvék 1-3 (0-0, 1-1, 0-2)
Gól: Connor Sullivan Sills (35.), ill. Vladiszlav Kulesov (32.), Szathmári Simon (49.), Valentin Razumniak (59., üres kapuba)

A párharc állása: 2-0 a DVTK Jegesmedvék javára.

FTC-Telekom – DEAC 6-1 (0-0, 4-1, 2-0)
Gól:
 Nolan Anthony LaPorte (21., 24.), Jozef Hrabal (38.), Németh Attila (40.), Tóth Gergő (48.), Aki Kestila (60.), ill. Vojtech Kloz (33., emberelőnyben)

A párharc állása: 2-0 az FTC-Telekom javára. 

Budapest JAHC – SC Csíkszereda 0-1 (0-0, 0-0, 0-1)
Gól:
 David Levin (58., emberelőnyben)

A párharc állása: 2-0 az SC Csíkszereda javára. 

Gyergyói HK – UTE 4-3 (1-1, 1-1, 2-1)
Gól:
 Vincze Péter (7.), Bodó Christopher (40.), Császár Hunor (42.), Sylvestre Sebastien (52.), ill. Benk András (2.), Kovács Alex (24., 55., a másodikat emberelőnyben)

A párharc állása: 2-0 a Gyergyói HK javára.

Forrás: Erste Liga / MJSZ

A Ferencváros és a Csíkszereda is győzelemmel kezdte a rájátszást