A Ferencváros és a Csíkszereda is győzelemmel kezdte a rájátszást

Ferencváros

A Ferencváros 3-2-re múlta felül a Debrecent, míg a Csíkszereda 2-1-re nyert a Budapest Jégkorong Akadémia otthonában a jégkorong Erste Liga rájátszásának pénteki első mérkőzésén. 

Az alapszakaszgyőztes Ferencváros hazai pályán a hatodik és a hetedik percben is betalált, a folytatásban szépítettek a vendégek, majd Nagy Gergő állította vissza a kétgólos előnyt. Még a középső játékrészben közelebb zárkózott a DEAC, de a mérkőzés hátralévő részében már nem tudott egyenlíteni.   

Fodor Szabolcs, az FTC-Telekom vezetőedzője

“Talán kicsit elszoktunk a rájátszástól. Egy éve volt utoljára playoff-meccsünk, és elfelejtettük, hogy minden rájátszás-meccs elképesztően nehéz. Teljesen mindegy, hogy melyik csapat hol végzett az alapszakaszban, ezt láthatjuk a többi meccs eredményein is. Ez minden bajnokság minden rájátszásában így van. Kettő-nulla után azt hittük tudat alatt, hogy ez egy könnyű meccs lesz, ez meglátszott a folytatáson. A harmadik harmadra sikerült rendet tenni a fejekben, ami miatt jobb volt a játék. Kicsit elhittük, hogy örömhoki lesz, ami a playoffban igen ritka, de tudtunk idejében váltani, és a záró harmadot lehoztuk úgy, ahogy azt kell. Tavaly játszottunk húsz rájátszás-meccset, ott a végére megvolt már a rutin, idén pedig most kezdünk visszaszokni abba, hogy tényleg minden egyes meccsen maximumot kell nyújtania mindenkinek, és komoly harci szellemmel kell hozzáállni a találkozókhoz. Nagyon örülünk, hogy megvan az első meccs, sohasem könnyű behúzni egy széria első mérkőzését.”

Artyom Vaszjunyin, a DEAC vezetőedzője

“A reggeli edzés után kidőlt két kulcsemberünk, és teljesen meg kellett variálni a sorokat. Az első harmadon látszott is, hogy nem volt meg az összhang, nem találták egymást a játékosok. A második harmadban váltottunk még egy picit, visszaálltunk régebbi sorokra, ez már sokkal jobban működött. Amit akkor mutattunk, az a mi játékunk, ha ezt tudnánk végig hozni, nagyon boldogok lennénk, de kicsit elfáradtunk a három sorozás miatt, ráadásul egy hátvédet is elvesztettünk a második harmadban. Próbáljuk pozitívan nézni a dolgokat, annak ellenére, hogy megint könnyű gólokat adtunk a Ferencvárosnak, nem így terveztük. Beszéltünk is róla, hogy ezt nem fogjuk elbírni, mert tudjuk, hogy keményen dolgoznak, gólerősek, agresszívek, jól korcsolyáznak, ütköznek, nem férnek bele az ajándékba adott gólok. Meg is nehezítettük a saját dolgunkat ezekkel. De visszajöttünk a meccsbe, felszívtuk magunkat, remélem, a folytatásban ugyanezt tudjuk hozni, csak kicsit fókuszáltabban és még gólra éhesebben tudunk játszani.”

A Vasas Jégcentrumában Szabó Bence szerzett vezetést a BJA-nak, a következő két játékrészben viszont egyenlített, majd 2-1-re fordított a Csíkszereda. 

Fordulatos mérkőzésen 3-2-re nyert a DVTK Jegesmedvék csapata Brassóban. Steve Kasper együttese szerezte meg a vezetést a Corona Brasov otthonában, majd a második játékrészben ugyan fordított a vendéglátó, de nem tudta megtartani az előnyt, az utolsó felvonásban ugyanis a miskolciaktól Roman Berdnikov állította be a 3-2-es végeredményt.      

Gyergyószentmiklóson a hazaiak kezdték jobban az Újpest elleni találkozót, mivel Bodó Christopher már a hetedik percben betalált a lila-fehéreknek, akik a szünet után egyenlítettek. Mivel az utolsó húsz percben nem esett gól, így hosszabbításra került a sor, melynek tizedik percében dőlt el az összecsapás a vendéglátó javára.

A negyeddöntőt az egyik csapat negyedik sikeréig játsszák, a hosszabbításos meccsek pedig az első gólig tartanak.

Erste Liga, negyeddöntő, 1. mérkőzés

FTC-Telekom – DEAC 3-2 (2-0, 1-2, 0-0)
Gól:
 Németh Attila (6.), Aki Kestila (7.), Nagy Gergő (34.), ill. Mihalik Gergő (32.), Mihalik András (37.)

A párharc állása: 1-0 az FTC-Telekom javára. 

Budapest JAHC – SC Csíkszereda 1-2 (1-0, 0-1, 0-1)
Gól:
 Szabó Bence (16., kettős emberelőnyben), ill. Balázs Szabolcs Péter (26.), Láday Tamás (47., emberelőnyben)

A párharc állása: 1-0 az SC Csíkszereda javára. 

Corona Brasov – DVTK Jegesmedvék 3-2 (0-1, 2-1, 0-1)
Gól:
 Radim Valchar (29., emberelőnyben), Pavlo Borisenko (34., emberelőnyben), Roman Berdnyikov (46.), ill. Nolan Patrick Vesey (4.), David Bartos (40.)

A párharc állása: 1-0 a DVTK Jegesmedvék javára.

Gyergyói HK – UTE 2-1 (1-0, 0-1, 0-0, 1-0) – hosszabbítás után
Gól:
 Bodó Christopher (7.), Sebastien Sylvestre (70., emberelőnyben)ill. Miro-Pekka Saarelainen (28., emberelőnyben)

A párharc állása: 1-0 a Gyergyói HK javára.

Forrás: MJSZ / MTI

A Budapest JAHC lett az alapszakasz negyedik helyezettje