2000 MG a magyar utakon (Exkluzív videóval!)

  • Kigördült a 2000. MG a szalonból 
  • Az MG 9 hónap alatt adta el az első 1000 autót a magyar piacon, majd újabb 8 hónap alatt jutott el 2000. autóátadáshoz
  • A 2000. eladott MG márkájú autó egy vállalat által vásárolt, tisztán elektromos MG ZS EV Comfort Standard Range modell

Az MG Motor Hungary alig ünnepelte meg első születésnapját Magyarországon, máris újabb mérföldkőhöz érkezett. Február 22-én ünnepélyes keretek között átadták a 2000. MG személyautót Székesfehérváron, az MG Ivanics márkakereskedésében.

Az MG megújult modelljei egyesítik a brit hagyományt és minőséget a keleti gyártási technológia pedig biztosítja az innovációt, amelyek az autóvezetést még jobb élménnyé teszik. Az MG elkötelezett amellett, hogy a vonzó, fejlett technológiára épülő, intelligens autózást megfizethető és elérhető közelségbe hozza a magyar autósok számára. Ennek megfelelően modellpalettája adekvát választ nyújt a hazai piaci igényekre. Kínálatában megtalálhatók a hagyományos benzines, a plug-in hybrid hajtású modellek, valamint az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő elektromos járművek is. Az eddig értékesített modellmix mintegy 80%-át a benzines modellek tették ki, ezek közül is a B-SUV szegmensbe tartozó, családi autónak is kiváló MG ZS volt a legnépszerűbb a vásárlók körében. A céges és magánvásárlók aránya 60-40%-ban oszlik meg a magánvásárlók javára. A magánszemélyek inkább a belső égésű, míg a céges vásárlók a környezetbarát meghajtású modelleket választották.
A modellpaletta hamarosan új hajtáslánccal szerelt modellel bővül, hiszen a jövő heti genfi világpremiert követően az új MG3 városi kisautó először fejlett hibrid meghajtással válik elérhetővé a vásárlók számára.

A 2000. MG személyautó – ami 100%-ban elektromos ZS EV – átadására Székesfehérváron, az MG Ivanics márkakereskedésben került sor 2024. február. 22-én. Az autó egy munkavédelemi és tűzvédelmi tanácsadást nyújtó vállalkozás céges autóflottájának lett az első tisztán elektromos meghajtású darabja. A fehér színű, Comfort felszereltségű, 320 km-es hatatóvval bíró Standard Range, most 50,3 kWh akkukapacitásának köszönhetően a 3,6 milliós állami támogatás igénybevételével a vállalat számára mindössze 9 145 000 forintos költséget jelent. Az új autó kulcsait a cég ügyvezetője Mészáros Viktor MG értékesítőtől vette át ünnepélyes keretek között, melyhez az MG Motor Hungary márkaképviselete egy wellness hétvégére szóló utalványt ajándékozott.

Mivel elsősorban városi közlekedésre használatos autóval szerettük volna bővíteni a céges autóparkunkat, kézenfekvő volt, hogy elektromos autóban gondolkodjuk. Egyrészt a zöld rendszámhoz társuló előnyök – ingyenes parkolás, cégautóadó mentesség -, másrészt az állami támogatás miatt. Nagyon sokat keresgéltünk, több márka kínálatát is áttanulmányoztuk. Fő szempontjaink között szerepelt a 300 km feletti hatótáv, a tágas csomagtér és a kedvező garanciális feltételek. De hozzáteszem, hogy nagyon sok múlott a kereskedésen is, hiszen a székesfehérvári MG kereskedésben készséges tájékoztatást és szakszerű segítséget kaptunk. Meggyőződésünk, hogy jó döntést hoztunk, hiszen az MG ZS EV azon túl, hogy megnyerő a külseje, nagyon kényelmes és már az alapfelszereltsége is annyira magas, hogy szerintünk ár-érték arányban ez a legjobb a piacon” – nyilatkozta az autót megvásárló StruktOrganika Kft. ügyvezetője.

„Elkötelezettek vagyunk a minőségi autógyártás iránt, ezzel is hozzájárulva a fenntartható és mégis élményteli autózáshoz. Örömmel tapasztaljuk, hogy az elektromos autóvásárlásra felhasználható állami támogatás hatására vállalati oldalról felélénkült az érdeklődés az elektromos modelljeink iránt. Büszkék vagyunk rá, hogy alig másfél év alatt már 2000 vásárló szavazott bizalmat a márkának. Azt jelzi számunkra, hogy az emberek megismerték és megszerették az MG autóit. Ez már olyan mennyiségnek számít, amitől az MG márka sokkal inkább láthatóvá válik az utakon. Továbbra is azon dolgozunk, hogy az MG az autós társadalom meghatározó márkájává váljon. A vásárlók választása a legjobb visszajelzés számunkra” – mondta Szabó Csaba, az MG Motor Hungary márkaigazgatója.

MGnéztük a négyest