Zalánki, Rasovszky és Fábián is jelölt az év legjobbja díjra a LEN-nél

Zalánki
Zalánki Gergő a férfi vízilabdatorna 5-8- helyéért játszott Magyarország - Szerbia mérkőzésen a dohai vizes világbajnokságon 2024. február 13-án. Fotó: MTI/Kovács Tamás

A vízilabdázóknál Zalánki Gergő, a nyíltvízi úszóknál pedig Rasovszky Kristóf és Fábián Bettina is jelölt a 2023-as év legjobbja díjra az európai szövetségnél (LEN).

A sportolókra a szurkolók is szavazhatnak

A LEN szombati hírleveléből kiderül, hogy most első alkalommal minden kategóriában – úszásban, műugrásban, műúszásban és nyíltvízi úszásban – öt-öt férfi és női jelöltet állítottak.

A végső sorrendek a drukkerek (30 százalék) és a LEN-tagok, valamint a szervezet technikai bizottságának szavazatai (70 százalék) alapján alakulnak majd ki. Voksolni jövő vasárnap éjfélig lehet a LEN honlapján – mindenki csak egy szavazatot adhat le kategóriánként.

A győzteseket március 25. és április 3. között hirdetik ki.

Zalánki Gergő tavaly világbajnok lett a magyar válogatottal, ráadásul őt választották a torna legjobbjának, emellett az olasz Pro Reccóval Bajnokok Ligáját nyert úgy, hogy a sorozat legértékesebb játékosának járó elismerést is kiérdemelte.

A 10 kilométeren friss vb-aranyérmes, olimpiai második Rasovszky Kristóf 2023-ban két ezüstérmet szerzett a fukuokai világbajnokságon és összetett világkupa-győztes lett. Fábián Bettina is vb-második volt a váltóval és megnyerte összetettben a nyíltvízi úszók Európa Kupa-sorozatát.

(MTI)

Wladár Sándor: tudjuk, mennyi munka vár még ránk az olimpiáig

A meccs legjobbjának járó díjat Novák Katalin magyar államfő adta át Schmitt Pál unokájának