Zárt kapus lesz a MÁV Előre-Vasas elődöntő második meccse

Vasas Óbuda

A címvédő Vasas hazai pályán 3-1-re legyőzte a MÁV Előrét a női röplabda Extraliga elődöntőjének első mérkőzésén, szombaton.

A vendégek dolgát nehezítette, hogy Lukasz Przybylak vezetőedző lábsérülés miatt nem számíthatott az egész Extraliga egyik legjobb pontszerzőjére, az amerikai feladóátló Maia Dvoracekre.

A mérkőzés első szettje ennek ellenére is a 2010 óta első elődöntőjét játszó MÁV Előre elképzelése szerint alakult, és a rengeteg – összesen 11 – hazai rontást is kihasználva előnybe került. A második felvonásra fordult a kocka, és bár a címvédő játéka ekkor sem volt tökéletes, a székesfehérvári röplabdázók rengeteget hibáztak, így magabiztosan egyenlített a házigazda.

A harmadik etap első harmadában ismét a vendégek irányítottak, hat ponttal is vezettek, de a hazaiakat edző Jannisz Atanaszopulosz addig keverte a kártyákat, amíg rátalált az ideálisnak tűnő felállásra. Magyar Kupa-győztes együttese a hajrá előtt idegenlégiósai vezérletével megfordította az állást, végül nemcsak a felvonáson, hanem a mérkőzésen belül is.

A negyedik játékrészre lendületben maradt a szezonban magyar porondon még veretlen Vasas, és magabiztos teljesítménnyel, a végül 24 pontig jutó gambiai-szlovén kettős állampolgárságú Fatoumatta Sillah vezérletével előnybe került.

Jannisz Atanaszopulosz, a Vasas vezetőedzője

“Sok magyarázatot lehet találni arra, hogy miért játszottunk ilyen gyengén, de elsősorban az én hibám, mert nem tudtam a játékosokkal elfelejtetni a Magyar Kupa-sikert. Mindent elölről kell kezdenünk, mert ezzel a teljesítménnyel nemhogy csütörtökön nem fogunk nyerni, de a döntőbe sem fogunk bejutni. A szezon egyik leggyengébb teljesítményét nyújtottuk ma, de a küzdésnek és a győzelemnek ettől függetlenül is örülök.”

Nem lehetnek nézők a helyszínen a csütörtöki második mérkőzésen

A székesfehérvári klub honlapjának vasárnapi közleményében arról tájékoztatott, hogy a magyar szövetség határozata értelmében a MÁV Előre Foxconn női csapatának következő mérkőzését a magyar első osztályú bajnokság rájátszásában zárt kapuk közt kell megrendeznie a klubnak”.

A döntés értelmében így a címvédő, Magyar Kupa-győztes Vasas Óbuda elleni elődöntő második, március 21-i mérkőzésén nem fogadhatnak nézőket a székesfehérvári VOK Sportcsarnokban.

A másik ágon a Kaposvár és a Békéscsaba csatázik a fináléért, ott az első találkozót vasárnap rendezik.

Röplabda Extraliga, elődöntő, 1. mérkőzés:

Vasas Óbuda – MÁV Előre Foxconn 3-1 (-19, 15, 23, 11)
Budapest, Folyondár utca, 200 néző. V.: Varjasi, Ujházi.
Vasas: Török, Papp 3, Bannister 15, Sillah 24, Abdulazimova 9, Gülübay 3. Csere: Szalai, Juhár (liberók), Tóth S., Jámbor, Gyimes-Capet 9, Fricova 2, Erőss. 
MÁV Előre: Vacsi 5, Michalewicz 3, Markovic 14, Andersson Isa 5, Ventura Ferreira 5, Pallag 7. Csere: Kovács E., Tóth J. (liberók), Tarr 1, Király-Tálas 1, Matos Duran 9, Szabó L., Orosz.

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása: 1-0, a Vasas javára.

Az 5-8. helyért, 1. mérkőzések:

Fatum-Nyíregyháza – DVTK Ongropack 3-2 (-24, -21, 17, 16, 11)
UTE-Szent Benedek RA 3-0 (16, 14, 18)
    A párharcok az egyik fél harmadik sikeréig tartanak.

Forrás: Hunvolley.hu / MTI

A Vasas Óbuda sorozatban harmadszor aranyérmes