Váratlan DVTK-vereség Lublinban, a Győr kikapott Franciaországban

Lelik Réka
Lelik Réka kilenc pontig jutott. Fotó: FIBA

A DVTK simán kikapott a sereghajtó lengyel Lublin vendégeként, míg a Győr Franciaországban szenvedett vereséget szerdán a női kosárlabda Euroliga 11. fordulójában.

Az NB I-ben tíz forduló után veretlen DVTK 8/2-es, bravúros mérleggel a második helyen állt az Euroliga A csoportjában, míg az újonc Lublin 1/9-cel sereghajtó volt a nyolcasban. A két gárda októberi mérkőzésén 74-44-es miskolci siker született, azóta a válogatott kerettag Bernáth Réka már távozott a lengyel bajnoktól.

A szerdai csatában a hazaiak 7-1-gyel kezdtek, és a nyitónegyedben tíz ponttal elhúztak (17-7), ám Lelik Réka vezetésével a magyarok remek védekezéssel felzárkóztak, a nagyszünetben 24-20 volt az állás.

Térfélcsere után minden addiginál jobban, 11 ponttal meglépett a Lublin (35-24), Völgyi Péter együttese pedig a harmadik játékrészt követően még mindig csak 29 pontnál tartott (42-29). Az utolsó felvonásban sem változott a meccs képe, így a DVTK váratlanul súlyos vereséget szenvedett, és a 37 dobott pont mellett sokat elárul a teljesítményéről, hogy mindössze 24 százalékkal célzott a mezőnyből.

Völgyi Péter a Kossuth Rádiónak elmondta, csapata nem tudott fejben kellően felpörögni az összecsapásra

“Elsősorban pszichés problémákat láttam, a legjobb dobóink sem találták a ritmust, a Lublin teljesen fel is adta a védekezést a külső dobások ellen. A zóna elleni gyors támadásaink sem működtek, kritikán aluli volt a támadójátékunk, pedig idegenben csapat ennél nagyobb támogatást nem kaphat a szurkolóitól. Kányási Veronika visszatérése még picit várat magára, összességében remélem, hogy a Sepsi ellen sokkal jobb teljesítményre leszünk képesek, és bebiztosíthatjuk a továbbjutást” – fejtette ki a tréner, hozzátéve, mostantól mindenkinek a vasárnapi, Sopron Basket elleni rangadóra kell készülnie.   

A Diósgyőr jövő csütörtökön a romániai Sepsi-SIC csapatát fogadja az Euroligában.  

Kikapott a Győr Franciaországban

A Győr már továbbjutási esélyek nélkül érkezett meg Mont de Marsanba, mivel 1/9-es győzelmi mérleggel sereghajtó volt a B csoportban. Cziczás László együttese egyetlen sikerét éppen a Landes ellen aratta októberben 79-66-ra. A franciák sem brillíroznak a szezon során, ugyanis 2/8-cal épphogy megelőzték a magyarokat a nyolcas alsó fertályában, eddigi két diadalukat a Salamanca és a Bologna ellen aratták.

A Rába-partiaknál a napokban hathetes kényszerszünet után visszatért az amerikai Kristine Anigwe, így a gárda immár sérültek nélkül utazott Franciaországba.

A szerdai meccs első negyedét kézben tartotta a Győr, főként a válogatott csapatkapitánya, Dubei Debóra révén. A vendégek másfél negyed alatt hét triplát dobtak be, a nagyszünetben 42-44 volt az állás, a magyarokat erősítő kanadai Bridget Carleton ekkor a mezőny legjobbjaként 12 pontnál tartott.

Fordulás után nagy fordulat állt be a meccsen, mivel a házigazdák egy 17-4-es rohammal faképnél hagyták a visszaeső zöld-fehéreket, az utolsó negyed 65-55-ről indult. Ebben már nem tudtak újítani a vendégek, így elszenvedték tizedik vereségüket a kontinentális elitben.    

A Győr jövő szerdán a lengyel Polkowicét fogadja.   

Női kosárlabda Euroliga

11. forduló

A csoport

AZS UMCS Lublin (lengyel) – DVTK Hun-Therm 56-37 (17-10, 7-10, 18-9, 14-8)
Lublin:
 Burton 9, Zięmborska 19/6, Gustavsson 9/3, Goss 11, Adamczuk 2. Csere: Fiszer 3/3, Ullmann 3/3, Goszczynska, Nassisi. 
DVTK: Aho N. 8/6, Charles 6, Lelik 9/9, Jovanović 1, Tadić 4. Csere: Tenyér, Grigalauskytė 4, Toman 1. 

B csoport

Basket Landes (francia) – Serco UNI Győr 83-75 (25-26, 17-18, 23-11, 18-20)
Basket Landes: 
PETERSON 15/6, Bussiere 5/3, Chery 7, Geiselsoder 7/3, DJADLI-TABDI 13. Csere: Ewodo 8, Macquet 5, PARDON 5, SALVADORES 14/3, Burdick 4.
Győr: SLOCUM 13/9, Dubei 11/9, CARLETON 17/9, Goree 11/3, ANIGWE 15. Csere: Dombai 5/3, Ruff-Nagy D., Török Á. 3/3. 

(MTI)