Új nagykövet az Ötpróba csapatában!

Ujvari Izabella
Ujvari Izabella

Február elsejétől Ujvári Izabella, válogatott footgolf játékos, VB 4. helyezett, az All Stars Footgolf Club és a Rendhagyó Tesi program tulajdonosa Ötpróba programsorozat új nagykövete.

– Hogyan kerültél kapcsolatba a sporttal, milyen sportolói múlttal rendelkezel és jelenleg milyen szerepet tölt be az életedben?

Ujvári Iza: Óvodás koromban kiscsoportosként nagycsoportosok ellen volt futóverseny, ahol első lettem. Az óvónők már akkor beszéltek anyukámmal, hogy tehetséges vagyok, vigyen el sportolni. Másodikos koromban lekerültem atlétika edzésre és már gyerekként versenysportoló lett belőlem. Sajnos elváltak a szüleim, viszont ezt én úgy éltem meg, hogy szerencsére a sportba “menekültem”.

A 9 év alatt többször döntöttem országos csúcsot, több országba is meghívtak a válogatott tagjaként és több mint 300 érmet nyertem. Rengeteg élményt szereztem és nagyon sokat köszönhetek az edzőimnek és a sportnak. Ezután jött a nagypályás foci, a futsal, a teqball, a freestyle foci és a footgolf. A footgolf az a sport, amit a mai napig űzök már 6x-os magyar bajnokként és világbajnoki 4. helyezettként. Sokat tudnék még mesélni, de erről majd legközelebb…

Jelenleg van egy footgolf egyesületem, nem hiába lett All Stars Footgolf Club, hiszen olyan magyar sztárokat és sztársportolókat igazoltam, mint például Lisztes Krisztián, Vincze Ottó, Sallai Tibor és Kabát Péter. Illetve van egy sport programom, a Rendhagyó Tesi, ami legfőképpen gyerekeknek szól. Az egészséges életmód, a sport szeretete és fontossága mellett olyan értékeket szeretnék főleg a gyerekek felé közvetíteni, amelyek a mai világban sajnos egyre ritkábbak. (fair play, koncentráció, kitartás, céltudatosság, önfegyelem, stb.)

– Hogyan ismerkedtél meg az Ötpróbát koordináló projektirodával és hogyan került képbe az Ötpróba?

Ujvári Iza: A Rendhagyó Tesi sportprogramommal mentem a Nagy Sportágválasztóra, ahol persze hatalmas sikernek örvendtünk a gyerekek körében. Teljes mértékben azonosulni tudok az Ötpróbával, hiszen ugyanazt az értékrendet képviseljük. A sport elengedhetetlen és rengeteg dologra megtanít, sokat hozzátesz az életünkhöz. Többek leszünk általa, legyen szó bármilyen sportról…

Illetve egy kis érdekesség, a második Nagy Sportágválasztómon frissen műtött hassal tettem eleget a meghívásnak. Ez is mutatja, hogy mennyire elkötelezett vagyok a gyerekekkel és az ilyen rendezvényekkel kapcsolatban. Az egyik legfontosabb célom, hogy a gyerekeknek élményt, tapasztalatot adhassak és tovább adhassam mindazt, amit én a sporttól kaptam.

– Miért vállaltad el a nagyköveti pozíciót, mit gondolsz a programsorozatról, mik a céljaid nagykövetként?

Ujvári Iza: A céljaim egyeznek a programsorozat céljaival, a lehető legtöbb embernek szeretném megmutatni, hogy mennyire jó a sport. Rengeteg dologra megtanít, és csodálatos helyekre juthatunk el, ha sportolunk. Megtiszteltetés számomra a felkérés és az, hogy nagykövetként olyan sportEMBEREKKEL alkothatok egy csapatot, mint Kiss Gergely, Cseh László, Storcz Botond és Gajdos Tamás. Természetesen nem véletlenül emeltem ki az “emberekkel” szót…

Eddigi tapasztalataim alapján a “stáb” is profi munkát végez, alázatosak, és ami nekem fontos, összetartóak. Számomra nem is kérdés, hogy egy ilyen szuper csapathoz szeretnék-e tartozni.

Forrás: otprobaparizsba.hu

„A nyitottság mindig nyer”: számtalan lehetőséget teremt a Samsung a 2024-es párizsi olimpián a sportolóknak és a szurkolóknak