Ancsin Gábor és Győri Mátyás az FTC kézilabdacsapatához igazol

Ancsin
Ancsin Gábor és Győri Mátyás

Két játékos érkezését jelentette be az FTC-Green Collect férfi kézilabdacsapata: a nyártól Ancsin Gábor és Győri Mátyás a zöld-fehéreknél szerepel.

A klub honlapja emlékeztet rá, hogy a múlt héten véget ért németországi Eb-n a válogatottal ötödik Ancsin a 2018/19-es évadban már játszott a Ferencvárosban. A 33 éves kézilabdázó pályafutása során szerepelt a Rhein-Neckar Löwenben, a Pick Szegedben és a Telekom Veszprémben is, 2019 nyara óta erősíti a Tatabányát, amellyel a jelenlegi évadban az Európa-ligában szerepelt, és 21 góljával a csapat második legeredményesebb játékosa volt a sorozatban.

A 2021-es egyiptomi világbajnokságon tagja volt az ötödik helyezést elért együttesnek, és természetesen ott volt a nemrégiben véget ért németországi Európa-bajnokságon is, amelyen szintén ötödik lett a válogatott, Ancsin pedig kiváló teljesítményének köszönhetően jelölt volt a torna All Star-csapatába.

“Jó emlékeket őrzök az első fradis időszakomból, jól éreztem magam a csapatban, remek a közösség, és még jelenleg is vannak a keretben olyan játékosok, akikkel akkor együtt játszottam” – mondta a fradi.hu-nak Ancsin Gábor. “Az elmúlt években nyújtott teljesítmény nagyon meggyőző volt számomra fiatalos, lendületes csapat benyomását kelti a Ferencváros, amelyben rengeteg a tehetséges, fiatal magyar játékos. Ezért úgy gondolom, hogy hatalmas potenciál van ebben a keretben.”

Győri Mátyás – akinek testvére, Győri Kristóf 2019 óta a Ferencváros kapusa – a Balatonfüredben és a Telekom Veszprémben is megfordult, mielőtt 2018 nyarán Tatabányára szerződött volna, ahol az elmúlt években sérülései ellenére a csapat meghatározó játékosává vált.

Az utánpótlás-válogatottakban végigjárta a ranglétrát, a 2014-ben Európa-bajnoki ezüstérmet nyert ifjúsági együttes egyik legjobbja volt, három évvel később pedig a junior-világbajnokság legjobb irányítójának választották. Később a felnőtt keretbe is meghívót kapott, sőt, Ancsinhoz hasonlóan ő is tagja volt a 2021-ben világbajnoki ötödik helyezett magyar válogatottnak.

“Természetesen évről évre követtem a csapat fejlődését, amelyet ráadásul magyar játékosokra támaszkodva ért el, ez mindig is nagyon szimpatikus volt számomra” – kezdte Győri Mátyás az első fradi.hu-nak adott interjúját. “A Tatabányán töltött évek után úgy éreztem, ez az ideális időpont a váltásra, örülök, hogy a nyártól a Ferencváros játékosa lehetek. Nem titok, az is motivált, hogy testvéremmel, Kristóffal lehetek majd egy csapatban, nagyon régen játszottunk már együtt Balatonfüreden, de akkor ő még inkább az ifiket erősítette. Ezért is várjuk már a közös szereplést!”

Forrás: Fradi.hu / MTI

Totóval erősít az OTP Bank-Pick Szeged