Tovább folytatódik a birkózás Csepelen

KIMBA
KIMBA

Újabb hazug támadás az akadémia ellen – reagált a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében a “baloldali médiában” megjelent vádakra és rágalmakra, egyben cáfolták, hogy a Csepeli Birkózó Club (CSBC) beperelte volna őket.

Süle László kurátor által jegyzett közleményben leírták: szerződésszegés miatt 534 millió forintra beperelte a Kozma István Magyar Birkózó Akadémiát (KIMBA) a Csepeli Birkózó Club (CSBC), adta hírül az “újabb fakenews-t több, kizárólag baloldali hírportál”.

“Újabb hazug és alaptalan politikai támadás indult tehát a Soros-médiában a birkózók, a KIMBA és annak alapítója, Németh Szilárd ellen. Mindez a már több mint három éve folyó lejárató kampány szerves része és szoros összefüggésben van a csepeli önkormányzati választásokkal” 

– fogalmaztak.

 Hozzátették, hogy Märtz József, a CSBC elnöke négy év elteltével, az idei választási kampányban hirtelen rádöbbent, hogy eddig “elfelejtette” beperelni a KIMBA-t, majd most a mondvacsinált perindítással kürtöli tele a baloldali médiát.

Egy hónapon belül immár másodszor, igaz akkor még 2,4 milliárd forintot követelt

“Lám, Csepelen a választás közeledtével még a követelések is összemennek, nemcsak a polgármester népszerűsége” 

– írták.

Úgy folytatták, hogy ugyanez a Märtz József Borbély Lénárd csepeli polgármester bevallott jó barátja.

“Ugyanez a Märtz József arról híres Csepelen, hogy pontosan a birkózó-akadémia tőszomszédságában, önkormányzati területre teljesen szabálytalanul, engedély nélkül épített luxuséttermet, amit egy hatalmas önkormányzati épületet is birtokolva, pályázat nélkül üzemeltethet, nyilvánvalóan a csepeli polgármester, Borbély Lénárd támogatásával” 

– tették hozzá.

A közlemény szerint az üggyel kapcsolatban azt is érdemes tudni, hogy a szabálytalanul, engedély nélkül épített étteremrészre Budapest Főváros Kormányhivatala már több hónapja bontást rendelt el.

További politikai szálnak nevezték, hogy a “felperes” CSBC vezetőedzője, Hajdu Imre önkormányzati képviselőjelölt Borbély Lénárd magáról elnevezett választási szervezetében.

Borbély Lénárd, Csepel polgármestere pedig arról híres – írták -, hogy egy nemzetközi hírű sportintézmény, államilag elismert sportakadémia, a KIMBA diákszállójának a megépítését lehetetlenítette el politikai eszközökkel, annak ellenére, hogy korábban kezet adott rá, és a birkózó-akadémiát támogatásáról biztosította.

“De a csepeli polgármesternek a KIMBA-val szembeni és alapítónk, Németh Szilárd iránt érzett gyűlöletét mi sem jelezte jobban, mint hogy a KIMBA két, engedéllyel felállított, Csepelt és a birkózást népszerűsítő, az olimpiai ezüstérmes Lőrincz Viktort és az Eb-bronzérmes remek csepeli birkózót, Szilvássy Eriket ábrázoló, évek óta az akadémia bejáratánál álló tájékoztató tábláját is lefűrészeltette a csepeli önkormányzat munkatársaival” 

– fogalmaztak.

Mint írták, természetesen állnak a bírósági tárgyalás elé, hiszen ennyire alaptalan keresetet legfeljebb a justizmord kategóriában produkálnak.

Hangsúlyozták, hogy a KIMBA nem szegett szerződést, hiszen nem is állt szerződéses viszonyban a CSBC-vel. 

Az említett 400 milliós állami támogatással – ami egyébként pontosan 366 millió forint volt – a KIMBA a csepeli önkormányzat felé már több mint négy éve hiánytalanul elszámolt, ahogy a csepeli önkormányzat is elszámolta ezt az összeget az Emberi Erőforrások Minisztériuma felé – fűzték hozzá, azzal együtt, hogy kifogás az elszámolással kapcsolatban soha senkitől nem érkezett.

Közölték azt is, hogy a méltó elhelyezést a CSBC megkapta volna, ha a képviselője, a most négy év után pereskedő Märtz József nem elutasítja, hanem aláírta volna a KIMBA részéről 2020. május 19-én hivatalosan is kiküldött korrekt, tisztességes, hosszú távú bérleti szerződést.

Kiemelték, hogy a birkózó akadémia igen méltányos, bruttó 4000 forint per óra használatarányos bérleti díjat ajánlott a CSBC-nek. 

Mindezt egy három szőnyeges 677 négyzetméteres birkózóteremért, öltözővel, erősítőteremmel és kizárólagos irodahasználattal, ingyenes parkolással – részletezték, hozzátéve, hogy a 4000 forint per óra árban ráadásképpen benne foglaltattak a takarítási és rezsiköltségek is.

“Most és már évek óta erről a szerződésről hazudják a kifizethetetlen 36 millió forintos bérleti díjat, a valóságban ennek a tizedét sem érte volna el a tényleges használati díj. Az is hazugság, hogy a KIMBA ingyenes elhelyezést ígért volna a CSBC-nek, a használat feltételeiről ugyanis egyetlen hivatalos dokumentum sem rendelkezett” 

– fogalmaztak.

Hozzátették: ráadásul a CSBC mind a csepeli önkormányzattól – évi 17 millió forint -, mind a Magyar Birkózók Szövetségétől jelentős összegű, nyolc év alatt – pénzügyi dokumentumokkal igazolhatóan – 138 millió forint támogatásban részesült, tehát problémamentesen ki tudta volna gazdálkodni a nagyon kedvezményes bérleti díjat.

A birkózó akadémián jelenleg is hatvannál több csepeli birkózó – köztük kilenc CSBC-tag is – edz, és itt van a bázisa a CSBC-t az országos egyesületi rangsorban már évek óta megelőző Csepel Torna Club birkózószakosztályának.

“Érdekes módon ezt a klubot soha egyetlen, a csepeli birkózókra hivatkozó baloldali sajtótermék sem kérdezte még meg, mi a véleménye a KIMBA-ról” 

– olvasható reagálásban.

(MTI)

Nagy Bernadett bronzérmes Bukarestben