Szingapúr két gólt szerzett Magyarország ellen

Rybanska Natasa
A gólszerző Rybanska Natasa a női vízilabdatorna csoportkörének 2. fordulójában játszott Szingapúr - Magyarország mérkőzésen a dohai vizes világbajnokságon. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Második mérkőzését is magabiztosan nyerte a magyar válogatott a dohai olimpiai kvalifikációs világbajnokság női vízilabdatornáján: Mihók Attila és Cseh Sándor együttese kedden a papírformának megfelelően fölényes, 39-2-es győzelmet aratott Szingapúr csapata felett.

A második csoportmérkőzésen a 15 fős keretből ezúttal is pihenőt kapott Vályi Vanda, aki egy kisebb könyöksérüléssel érkezett Dohába, mellette ezúttal Mahieu Geraldine maradt ki az együttesből.

A története első – de nem az utolsó, hiszen 2025-ben házigazda lesz – világbajnokságán szereplő Szingapúr a nyitókörben 32-1-re kapott ki Ausztráliától, és a magyaroktól is hasonló pofonra számíthatott.

Az első negyedben a magyarok mindössze két támadásukból nem szereztek gólt, a szingapúriaknak pedig esélyük sem volt bevenni Magyari Alda kapuját, így nyolc perc után 11-0-t mutatott az eredményjelző.

A második játékrészben támadásban több hibával játszottak a magyarok, sokáig a rivális “legnagyobb” lehetősége egy félpályás lövés volt, amelynél Magyari higgadtan végignézte, ahogy a labda a jobb kapufán csattant. A félidő vége előtt aztán ötméterest kaptak a szingapúriak, de kimaradt a büntető.

A fordulást követően a magyar kapu előtt már Neszmély Boglárka tempózott, de ő nem tudta érintetlenül tartani a hálóját, a rivális a negyedik emberelőnyét sikeresen gólra váltotta. Támadásban továbbra is csak elvétve tudták megakadályozni a gólszerzést a szingapúriak, viszont egy szép akció végén újra betaláltak (29-2).

A játék képe a záró nyolc percre sem változott, a magyarok könnyedén szerezték a gólokat, a mezőnyjátékosok közül utolsóként Máté Zsuzsanna is feliratkozott a gólszerzők közé, a 39-2-es végeredményt pedig Kuna Szonja állította be.

Gurisatti Gréta és Rybanska Natasa is belőtte mind a hat helyzetét

Mihók Attila
Mihók Attila szövetségi kapitány beszél játékosaihoz a női vízilabdatorna csoportkörének 2. fordulójában játszott Szingapúr – Magyarország mérkőzésen a dohai vizes világbajnokságon. Fotó: MTI/Kovács Tamás

“Nehéz értékelni a meccset, inkább egy edzésnek fogtuk fel, és a legfontosabb az volt, hogy tudjuk kontrollálni saját magunkat. Szerettük volna, hogy azzal, hogy az ellenfél jóval kisebb ellenállást fejt ki, mint azt megszoktuk, ne őrület legyen a mérkőzésen, hanem egy értelmezhető játékrendszer maradjon meg. Ez tulajdonképpen így volt, a harmadik negyedben még egy kis extrát is tudtunk gyakorolni, várjuk Ausztráliát” – nyilatkozta az MTI-nek Mihók Attila társ szövetségi kapitány.

A magyarok csütörtökön Ausztrália ellen zárják a csoportkört, annak a meccsnek a győztese közvetlenül bejut a negyeddöntőbe és lesz egy plusz pihenőnapja.

A szakember megjegyezte, kemény összecsapásra számít csütörtökön

“Jó játékot várok, nagyon fizikális meccs lesz, ez teljesen más szint, számunkra ott kezdődik majd a világbajnokság. Legfőképpen azt várom, hogy higgadtan tartsuk magunkat az eddig megbeszéltekhez, és hogy a védekezésünk megfelelően zárjon és álljon össze.”

Az ausztrál válogatott második mérkőzését is megnyerte

Az ausztrálok ezúttal “szomszédjaikat”, az új-zélandiakat verték 13-6-ra, csütörtökön a csoportelsőségről dönt az ausztrálok elleni találkozó, a győztes közvetlenül a nyolc közé jut és lesz egy extra nap pihenője.

Női vízilabda világbajnokság

2. forduló

C csoport:

Magyarország – Szingapúr 39-2 (11-0, 7-0, 11-2, 10-0)
Gól:
 Gurisatti, Rybanska 6-6, Keszthelyi, Szilágyi, Kuna 5-5, Parkes, Faragó, Horváth 3-3, Garda, Leimeter, Máté 1-1, illetve Yap 2.

Ausztrália – Új-Zéland 13-6 (3-2, 3-2, 3-1, 4-1)

(MTI)

Győzelemmel rajtolt a női vízilabda-válogatott