Székely Norbert kihirdette 12 fős keretét

Székely
Székely Norbert. Fotó: MKOSZ / Girgász Péter

Székely Norbert, a magyar női kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya a csapat kedd esti edzését követően kihirdette 12 fős, végleges keretét a csütörtökön kezdődő soproni olimpiai selejtezős tornára.

A szakvezető 15 fővel kezdte el a közvetlen munkát a viadalra, s most a győri Ruff-Nagy Dórától és Török Ágnestől, valamint a soproni Sitku Zsuzsannától köszönt el.

A magyarok a selejtezőben az idei Amerika-bajnokságon bronzérmes Kanada ellen kezdenek, majd az olimpiai ezüstérmes japánokkal, végül az Eb-második spanyolokkal találkoznak a Novomatic Arénában, amely a korábbi Euroliga négyes döntőkhöz hasonlóan 2500 férőhelyesre bővül. A négyesből az első három jut ki a párizsi olimpiára.

A magyar női válogatott eddig egyszer, 1980-ban szerepelt olimpián, akkor negyedikként zárt Moszkvában.

A válogatott 12 fős kerete az olimpiai selejtezőre

Aho Nina (DVTK Hun-Therm), Dombai Réka (Serco UNI Győr), Dubei Debóra (Serco UNI Győr), Goree Cyesha (Serci UNI Győr), Határ Bernadett (Salamanca, spanyol), Horváth Bernadett (TARR KSC Szekszárd), Juhász Dorka (Schio, olasz) Kányási Veronika (DVTK Hun-Therm), Kiss Virág (Mersin, török), Lelik Réka (DVTK Hun-Therm), Studer Ágnes (Carolo Basket, francia), Varga Alíz (Sopron Basket)

A soproni selejtezőtorna programja

Csütörtök:
Spanyolország-Japán 16.30
MAGYARORSZÁG-Kanada 19.00

Péntek:
Kanada-Spanyolország 15.30
MAGYARORSZÁG-Japán 18.00

Vasárnap:
Kanada-Japán 15.00
MAGYARORSZÁG-Spanyolország 17.30

Forrás: MKOSZ / MTI

A kormány mellett a női kosárlabda-válogatott is Sopronban készül az év legfontosabb feladataira