A kormány mellett a női kosárlabda-válogatott is Sopronban készül az év legfontosabb feladataira

Sopron
Székely Norbert, a női kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya és Szijjártó Péter. Fotó: facebook.com/szijjarto.peter.official

A kormány mellett a női kosárlabda-válogatott is Sopronban készül az idei év legfontosabb feladataira – írta a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap este a Facebook-oldalán.

“Mi csak két napig maradunk, de a női kosárlabda-válogatottra izgalmas hét vár, hiszen negyvennégy év után juthat ki újra olimpiára a nemzeti csapat”

– fogalmazott Szijjártó Péter.

A miniszter rámutatott: Székely Norbert keze alatt immár hét éve pallérozódik a csapat, s hogy a stabilitásnak a sportban is nagy jelentősége van, mutatja a tavalyi EB-n elért negyedik helyezés.

Jó látni, hogy a magyar utánpótlásrendszerből kinőtt játékosok alkotják a keret gerincét, ez minden magyar kosárlabdaedző szakmai munkájának elismerését jelenti – tette hozzá. 

“Reméljük, mindhárom olimpiai selejtezőmeccsre megtelik a soproni sportcsarnok, és a szurkolók segítségével kiharcolja a csapat azt a legalább egy győzelmet, ami párizsi kvótát érhet”

– olvasható Szijjártó Péter bejegyzésében.

(MTI)

Szijjártó Péter gratulált Geert Wilders holland jobboldali pártvezetőnek