Százötven zenei programot tartanak az idei Fishing on Orfű fesztiválon

    Összeállt a 16. Fishing on Orfű (FOO) zenei fesztivál programja, amely június 26. és 29. között hét helyszínen százötven zenei programmal várja az érdeklődőket. A rendezvényre a bérletek négyötödét már eladták, mostantól a napijegyeket is értékesítik – közölte a fesztivál sajtófőnöke kedden az MTI-vel.

    Egyedi Péter közleménye szerint a FOO-n idén az egyik nagyszínpad fellépői között lesz a Carson Coma, az Elefánt, az Esti Kornél, Krúbi, a Csaknekedkislány, az aurevoir., az Ivan & the Parazol, a Blahalouisiana, Deva, Beton.Hofi, a Pogány Induló, az Analog Balaton, valamint az idei Fishing-himnuszt jegyző Bohemian Betyars és a Platon Karataev is.


    A második számú nagyszínpadon kifejezetten a feltörekvő, nagyobb közönségre érdemes produkciók – Hűvös, Raklap, Barkóczi Noémi, Fiúk – kaptak helyet, de olyan ismert zenekarok is koncertet adnak, mint a 30Y, a Kiscsillag, a Quimby, a Vad Fruttik, a Bëlga, a Péterfy Bori & Love Band, a Hiperkarma, továbbá a Pál Utcai Fiúk.


    A hiphop szerelmeseinek a nagysátor szerdai programját ajánlotta a sajtófőnök, ahol láthatják Sisi, Bongor, Lil Frakk, Mike Mykanic, 6363, Dé:Nash vagy Co Lee koncertjét. A felsoroltakon túl ott lesz Orfűn az Ótvar Pestis, az NKS, a zip, az EPMK vagy a Tranzkaphka is.


    A közleményben Egyedi Péter kitért arra, hogy a nagysátor idén az eklektikus alternatív zene otthona lesz, ugyanis a Szűcs, az Európa Kiadó, Frenk, Erik Sumo, a P.A.S.O., a Besh o Drom, az Óperentzia, az Óriás, A kutya Vacsorája, a LAZARVS és a Lóci játszik is e helyszínen.


    Az Amondó színpad továbbra is klubhangulatot teremt majd a Panoráma campingben: itt lép fel The Devil’s Trade, a Grand Mexican Warlock, a Felső Tízezer, a Sorbonne Sexual, az egy5egy, a TÖRZS, a Cataflamingo, a HOCUSPONY, a Zakar, Boebeck és még sokan mások, s itt kapnak majd lehetőséget a tehetségkereső győztesei is.


    Ugyanitt hajnalig tartó táncmulatságot ígérnek a szervezők: DJ Suhaid, Urban Vinyl, DJ Elf és Tesco Disco pakolják majd a lemezeket a koncertek után.


    A Borfalun a nyugodtabb, szép produkciókat váltják majd igazi bulizenekarok: a Romano Drom, a Lázár Tesók, Henri Gonzo és a Papírsárkányok, a Nasip Kismet, a Mordái, a Los Orangutanes és a Mörk is itt játszik majd.


    A tűzhöz közel nevű erdei színpad a tradícióknak megfelelően komolyzenével nyit a nap, majd a Mesél az erdő című tematikus műsorsáv következik, amelyben fiatal dalszerzők játszanak és mesélnek inspirációikról, kihívásokról, dalszerzésről.


    Ugyanitt az Orfű összehoz című programelem során esténként két olyan fellépő áll majd színpadra, akik ezidáig még nem igazán közösködtek, a koncertek után pedig a Tilos partikon – mások mellett az Önismereti Diszkó, a Kanada Káosz és Bobby Shyze zenéire rophatják a táncot a bulizók.


    A strandolóknak kora délutánonként a Víziszínpadon mások mellett a Bëlga, a P.A.S.O., Barkóczi Noémi, a Parno Graszt, a 6363 és a Kiscsillag ad minikoncertet.


    A 2014 óta minden évben elővételben telt házas fesztivál részletes programja a www.fishingonorfu.hu oldalon található.