Ausztrál Open: Valkusz Máté és Bondár Anna a főtábla küszöbén, Piros Zsombor kiesett

Valkusz Máté
Valkusz Máté

Valkusz Máté és Bondár Anna második sikerével a főtábla küszöbére ért, Piros Zsombor viszont búcsúzott a selejtező második fordulójában az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

A világranglistán 214. Valkusz Máté karrierje első Grand Slam-selejtezős sikere után, a második körben a 17. helyen kiemelt Francisco Comesanával (123.) csapott össze csütörtökön, akit megvert az eddigi két találkozójukon. A Melbourne Park 8-as pályájára kiírt csatában a magyar játékos szetthátrányból fordított, és 1 óra 48 perc alatt nyert.    

 Párhuzamosan, a 6-os pályán a 11. kiemelt Bondár Anna (118.) küzdött meg a hazai közönség előtt szabadkártyával szereplő Ivana Popoviccsal (545.). Első mérkőzésükön a Hajdúszoboszló SE sportolója kétszer ugyan elvesztette a szerváját, de összességében magabiztosan győzött, a találkozó 1 óra 57 percig tartott.    

A nap utolsó magyar szereplője a 20. kiemelt Piros Zsombor (127.) volt, aki az argentin Santiago Rodriguez Tavernával (207.) szállt szembe, pályafutása során először. Az Australian Openen 2017-ben junior bajnok Piros alaposan megküzdött az alapvonalról stabilan ütő riválisával, a kétórás, kiegyenlített ütközet a harmadik játszma 10 pontig tartó rövidítésében dőlt el, amelyben Piros hibázott egy picivel többet.   

 A főtáblán Fucsovics Márton ellenfele a bolgár Grigor Dimitrov lesz, míg Marozsán Fábián a horvát Marcin Cilic ellen kezd. A második helyen kiemelt Carlos Alcaraz a francia Richard Gasquet ellen lép először pályára, a spanyol Roberto Bautista Agut lesz Ben Shelton (amerikai, 16.) ellenfele.

Australian Open

Selejtező, 2. forduló: 
   
Valkusz Máté-Francisco Comesana (argentin, 17.) 2:6, 6:4, 6:2
Bondár Anna (11.)-Ivana Popovic (ausztrál) 6:4, 6:4
Santiago Rodriguez Taverna (argentin)-Piros Zsombor (20.) 6:2, 3:6, 7:6 (10-8)

(MTI)

Bondár Anna, Gálfi Dalma és Valkusz Máté is továbbjutott az Ausztrál Open selejtezőjében