Súlyos szegedi kézivereség Zágrábban

Cuni Morales
Yoel Cuni Morales hét lövésből három gólt szerzett. Fotó: Cropix

Az OTP Bank-Pick Szeged 30-25-re kikapott a horvát PPD Zagreb otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének kilencedik fordulójában, szerdán.

A vendégcsapat keretéből Sebastian Frimmel, Nagy Martin és Szymon Dzialakiewicz hiányzott. A hazaiaknál egészségi okok miatt nem ülhetett le a kispadra Nenad Sostaric vezetőedző.

A hetedik percben már 4-1-re vezetett a Szeged, majd egy 5-1-es sorozattal fordítottak a horvátok. A 16. percben Kárpáti Krisztián vezetőedző időt kért, de csapata a folytatásban sem boldogult az ellenfél remek védekezésével. Tizenkét perc alatt csupán egy gólra voltak képesek a vendégek (12-7), akiknél Dean Bombac érkezett irányítani Miguel Martins helyére. Csapatuk az első félidő hajrájára felzárkózott 15-12-re, és a hátralévő percekben tovább csökkenthette volna a különbséget, de ehelyett – az újabb hibák miatt – két gólt kapott (17-12).

Amilyen rosszul fejezte be az első felvonást a Szeged, olyan rosszul kezdte a másodikat, és 20-12-nél úgy tűnt, 33 perc alatt eldőlt a mérkőzés. Tizenhárom perc elteltével, kilencgólos hátrányban szerezte újabb találatát a magyar együttes, amely a hátralévő időben némileg csökkentette a különbséget, de meglepően sima vereségével nehéz helyzetbe került a továbbjutás szempontjából.

Borut Mackovsek öt, Miguel Martins négy gólt szerzett, Emil Kheri Imsgard négy, Mikler Roland öt védéssel zárt. A házigazdáknál Zvonimir Srna és Ivan Cupic is hat alkalommal volt eredményes, Matej Mandicnak 11 védése volt.

A két csapat huszadik egymás elleni BL-meccsén 11 szegedi siker és három döntetlen mellett hatodszor nyert a PPD Zagreb. A négy győzelemmel, egy döntetlennel és négy vereséggel álló Szeged egy hét múlva a lengyel Kielcét, az előző idény BL-ezüstérmesét fogadja az idei év utolsó fordulójában.

EHF férfi kézilabda Bajnokok Ligája

A csoport, 9. forduló:

PPD Zagreb (horvát) – OTP Bank-Pick Szeged 30-25 (17-12)
Zagreb:
 Grbavac, Mandic 1 (kapusok), Cavar, Cuni Morales 3, Cupic 6, Dibirov 4, Faljic 3, Glavas 1, Gojun, Kavcic, Klarica 4, Klis, Kos 2, Sirotic, Srna 6, Suholeznik. 
Szeged: Imsgard, Mikler (kapusok), Bánhidi 1, Bodó 1, Bombac 1, Gaber 1, Garciandia 2, Jelinic 3, Kalaras, Mackovsek 5, Martins 4, Molina, Sostaric 2, Stepancic 2, Szilágyi 2, Szita 1. 

Kolstad Handball (norvég)–Aalborg (dán) 18-29 (9-14)

November 30., csütörtök: 
18:45 THW Kiel (német)–PSG Handball (francia)
20:45 Industria Kielce (lengyel)–Eurofarm Peliszter (északmacedón)

A csoport állása: 1. Aalborg 12 p (+30), 2. Kiel 11 p (+10), 3. Kielce 10 p (+3), 4. Kolstad 9 p (+5), 5. PSG 9 p (+2), 6. Szeged 9 p (-6), 7. Zagreb 8 p (+9), 8. Peliszter 0 p (-53)

A Veszprém csoportjában a lengyel Orlen Wisla Plock 30-25-re nyert a szlovén RK Celje PL otthonában, a válogatott irányító Fazekas Gergő három lövésből egy gólt szerzett.

Forrás: EHF / MTI

Szita Zoltán győztes gólt lőtt Bitolában