Szita Zoltán győztes gólt lőtt Bitolában

Szita
Szita Zoltán

A Szeged 28-27-re nyert az északmacedón Eurofarm Peliszter otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének nyolcadik fordulójában.

A vendégek keretéből Bánhidi Bence, Gleb Kalaras és Szymon Dzialakiewicz hiányzott. 

Luka Stepancic találataival jól kezdett a Szeged (5-2), de elhúzni nem tudott, mert ezt követően kettesével születtek a gólok. A pont nélkül álló északmacedónoknál a volt szegedi Bogdan Radivojevic és a NEKA-nevelésű Uros Borzasmellett immár a Bundesligából hazatért Filip Kuzmanovszki is ott volt a pályán, és a meccs első harmadában négyszer is betalált. A vendégcsapat támadásban és védekezésben is pontosabb volt ellenfelénél, ennek köszönhetően a szünetben 15-12-re vezetett.

A 37. percben még 19-15-ös előnyben volt a Szeged, utána viszont egyre többet hibázott, ráadásul a hazaiak kapusa egyre jobban védett. Nyolc perc alatt egy 4-0-s sorozattal egyenlített az Eurofarm, amelyből közben harmadik kiállítása miatt végleg kivált Gyenyisz Vasziljev

A vendégek kezéből kicsúszott az irányítás, a játék alacsony színvonalúvá vált, de Mario Sostaric góljaival a csongrádiak elmozdultak a holtpontról. Többször is két találattal vezettek, ám a végjátékban megint sokat rontottak, az Eurofarm másfél perccel a vége előtt újra egyenlített.

Az utolsó perc kezdetén Miguel Martins betalált, majd Pavle Petrovic egyenlített. Az utolsó támadás a szegedieké volt, Kárpáti Krisztián vezetőedző 25 másodperccel a vége előtt időt kért, majd nyolc másodperccel a végső dudaszó előtt Szita Zoltán távolról a hálóba bombázott, ezzel csapata nagy küzdelemben megnyerte a találkozót.

Mario Sostaric hét, Luka Stepancic öt, Matej Gaber és Borut Mackovsek négy-négy gólt lőtt, Mikler Roland öt védéssel zárt. A hazaiaknál Uros Borzas hat, Filip Kuzmanovszki öt alkalommal talált be, Kalifa Gedban hat védést mutatott be.

A négy győzelemmel, egy döntetlennel és három vereséggel álló Szeged egy hét múlva a horvát PPD Zagreb otthonában játszik a csoportkörből való továbbjutás szempontjából kulcsfontosságúnak ígérkező mérkőzést.

EHF férfi kézilabda Bajnokok Ligája

A csoport, 8. forduló:

Eurofarm Peliszter (északmacedón) – OTP Bank-Pick Szeged 27-28 (12-15)
Peliszter:
 Gedban, Lesjak (kapusok), Pavle Atanaseivikj 1,  Petar Atanaseivikj 1, Borzas 6, Cehte 3, Gjorhovszki, Kisum, Kuzmanovszki 5, Koszteszki 1, Pesevszki 4, Petrovics 3, Radivojevics 2, Tajnik 1, Tankoszki, Vaszilev. 
Szeged: Imsgard, Mikler (kapusok), Bodó 1, Bombac 2, Fekete, Frimmel 2 (1), Gaber 4, Garciandía, Jelinic, Mackovsek 4, Martis 1, Molina, Sostaric 7 (1), Stepancic 5, Szilágyi, Szita 2.

Aalborg Handbold (dán)–THW Kiel (német) 27-27 (13-17)
20:45 PSG Handball (francia)–Kolstad Handball (norvég)

2023. november 23., csütörtök
18:45 Industria Kielce (lengyel)–HC Zagreb (horvát)

Forrás: MKSZ / MTI

Nyolc góllal nyert az OTP Bank-Pick Szeged