Stollár Fanny is pályára lép Portugáliában

Stollár Fanny
Stollár Fanny. Fotó: instagram.com/fannystollar

Három éljátékosa, Bondár Anna, Gálfi Dalma és Udvardy Panna nélkül áll ki a magyar női teniszválogatott a jövő héten a Billie Jean King Kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjának tornájára, amelynek a portugáliai Oeiras ad otthont.

A magyar szövetség pénteki tájékoztatása szerint Palágyi Miklós szövetségi kapitány abban bízott, Bondár és Gálfi úgy szerepel a márciusi versenyeken, hogy a legjobb százban jegyzik őket és így főtáblások lesznek a Roland Garroson, de nem így történt.

“Sajnos eddig nem sikerült megszerezniük a szükséges pontokat, és a Billie Jean King Kupa hete az utolsó lehetőség nekik arra, hogy selejtező nélkül főtáblások legyenek a következő Grand Slamen. Végtelenül sajnálom, hogy ezért nem a legerősebb csapattal utazunk Oeirasba, de az ő eredményes egyéni szereplésük az olimpiai kvalifikáció szempontjából is meghatározó lehet. Szurkolok nekik és bízom benne, hogy Babos Timivel és a fiatalokkal tudunk meglepetést okozni” 

– fogalmazott Palágyi.

A magyar válogatottat így Babos Tímea (160.), Stollár Fanny (282.), Szabanin Natália (581.) és Nagy Adrienn (717.) alkotja. A viadalon még a házigazdák, továbbá Ausztria, Bulgária, Dánia, Görögország, Lettország, Hollandia, Norvégia, Szerbia, Svédország és Törökország vesz részt, a csoportok sorsolását vasárnap tartják.

A magyarok egy évvel ezelőtt Antalyában másodikként továbbjutottak az euro-afrikai zóna I-es csoport tornájáról, majd novemberben Belgiumban 3-1-re kikaptak a rájátszásban, így nem kerültek be a 2024-es világdöntő selejtezőjébe.

(MTI)

Bondár Anna egyesben és párosban is nyert Portóban