Sport és szerelem, e kettő kell nekem!

sport
Lengyel Vivien és Molnár Péter. Fotó: iPhone 12

Jobban teljesít-e egy sportoló akkor, ha a magánéletében is teljes az összhang? Természetesen igen! Motiváltabbak vagyunk-e az edzőteremben akkor, ha közben mindvégig az jár a fejünkben, hogy nemcsak magunknak, hanem a szerelmünknek is tetszeni akarunk? Természetesen erre is igen a válasz!

Mindezeket Lengyel Vivien és Molnár Péter élete is alátámasztja

Lengyel Vivien az egyik legsikeresebb magyar bikinifitnesz-modell. Vőlegénye, Molnár Péter pedig a hazai body building-sport élő legendája.

A két sportoló immár 12 éve alkot egy párt. Megismerkedésükkor Péter már a sportág legjobbjai közé tartozott, és ez igencsak imponált a karrierjét akkoriban elindító győri lánynak, Viviennek. Az első találkozást is a sportnak köszönhetik, ami azóta is kíséri őket.

Bár Péter kicsit már ritkábban indul versenyeken, Vivien pedig némi szünetet tart, mivel az anyaságra készül. Elérkezettnek látják ugyanis az időt, hogy az életüket egy gyermekkel tegyék teljessé. Vivien úgy tervezi, hogy az első baba érkezése után is folytatni fogja a versenyzést.

A sportpszichológusok és a trénerek szerint egyébként valóban hatással van a sportolók eredményeire a szerelem. „Mindkettőnk számára nagy motivációt jelent, hogy a másik büszke lehessen ránk” – ezt mondta erről Gael Monfils teniszcsillag, aki a szintén profi ukrán teniszezőt Elina Svitolinát vette feleségül.

Kelly Campbell, a California State University munkatársa 2011-ben kutatta témát. Csaknem 400 sportolót kérdezett meg, akiknek több, mint fele mondta azt, hogy ha szerelmesek, akkor a saját sportjukban is jobban teljesítenek. Ugyan kicsit meglepő lehet, de további érdekesség, hogy a férfi sportolók számoltak be inkább pozitív összefüggésről, a nők kevésbé. 

Vivien és Péter gyakran kísérik el egymást a versenyeikre, de már a felkészülési időszakokban is nagy támaszt jelent számukra az, hogy sportoló a párjuk, aki érti, hogy mennyi lemondással jár topformába kerülni egy verseny kitűzött napjára. De legalább ilyen fontos az is, hogy közösen éljék meg és dolgozzák fel a sikereiket, vagy éppen kudarcaikat…

Két verseny között mindketten szeretnek utazni, külföldön és belföldön egyaránt. Így örömmel fogadták el a felkérést, hogy legyenek AZ ÉV HOTELE verseny idei évadának szállodatesztelői.

A párnapos utazás során Péter mindvégig tréfásan szerette volna párját rávenni egy kis desszertfogyasztásra.

Teljes cikk a Harmoneten!

Ha lemaradtál volna a legutóbbi AZ ÉV HOTELE adásról, akkor most visszanézheted azt az RTL+-on!

Folytatódik AZ ÉV HOTELE verseny az alföldi régióban!

Horoszkóp sportolóknak, sportőrülteknek, mind a 12 csillagjegyben