Rosta Miklós jól érzi magát Bukarestben, és az olimpia az álma

Rosta
Rosta Miki a román darálóban

Jól érzi magát a Dinamo Bucurestinél, a válogatottal pedig a párizsi olimpia az álma a kézilabdázó Rosta Miklósnak, aki első idényében szerepel Romániában.

“Élvezem a játékot, azt csinálom, amit az edző kér tőlem, és amire a csapatnak szüksége van. Sikerült beilleszkednem, persze van még min csiszolni” – nyilatkozta az M1 aktuális csatornának a 24 éves beálló, aki pénteken kilenc lövésből hét gólt szerzett, ezzel csapata legjobbja volt a ACS HC Buzau ellen 34-26-ra megnyert meccsen.

Rosta Miklós csapatával az idény elején már megnyerte a Román Szuperkupát, összességében pedig a legutóbbi 11 mérkőzésén diadalmaskodott.

A kézilabdázó megjegyezte, a világ egyik legjobb edzője, Xavier Pascual irányítása alatt akárcsak korábbi klubjánál, Szegeden, itt is spanyol rendszerben játszanak, ugyanakkor jóval gyorsabban, mint a magyar együttesnél.

“Nagyon jól érzem magam nála, sokat lehet tanulni a kezei alatt. Minden edzésen és mérkőzésen a maximumot próbálja kihozni belőlünk. Minden percét élvezem a vele való közös munkának” – fogalmazott Rosta, aki csapatával idén végül nem indulhatott el a Bajnokok Ligájában, így az Európa-ligában bizonyíthatnak, a második számú kupasorozatban pedig szeretnének legalább a négyes döntőbe bekerülni.

sportlövő Európa-bajnokság

Játékosáról a spanyol tréner elmondta, természetesen sok mindenben kell még fejlődnie, de nagyon elégedett a munkájával, ráadásul rengeteget fut, ami az ő felfogása szerint elengedhetetlen, ezen kívül pedig a befejezéseknél is “jó keze van”.

A magyar játékos – aki azt is elárulta, hogy a kedvesével januárra gyermeket várnak – a válogatottal kapcsolatban azt mondta, rendkívül fontosak lesznek a lengyelek elleni, novemberi felkészülési meccsek, hiszen az Európa-bajnokságon minél jobb eredményt kell elérniük ahhoz, hogy a lehető legjobb helyzetből várják az olimpiai selejtezőtornát. 

“Az egész csapatnak, de egyénileg a játékosoknak is az olimpia a legnagyobb álma, ezért százhúsz százalékos erőbedobással készülünk”- jelentette ki Rosta.

(MTI)

Kétgólos siker az osztrákok vendégeként