Rajt a világ egyik legjobb csapata ellen

Győri-Lukács
Győri-Lukács Viktória (b) és Szöllősi-Schatzl Nadine a magyar női kézilabda-válogatott edzésén a debreceni Hódos Imre Rendezvénycsarnokban . Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Győri-Lukács Viktória szerint a világ egyik legjobb csapatával néz szembe szerdán a magyar női kézilabda-válogatott, amely a világ- és Európa-bajnoki címvédő Norvégia ellen kezdi meg szereplését az Eurokupában.

“Mindig úgy jövünk a válogatottba, hogy otthon hagyjuk a klubbéli dolgokat, de azért el kell ismernem, boldogan jöttünk ide és tele vagyunk energiával. Szeretnénk itt is folytatni azt a jó szériát, amit otthon csináltunk” – fogalmazott az MTI-nek a Győr jobbszélsője.

A győriek a Bajnokok Ligájában négy győzelemmel, az NB I-ben hat sikerrel és egy vereséggel kezdték a szezont.

“Nagyon jó lesz nekünk ez a mérkőzés, mert a világ egyik legjobb csapata ellen tudunk játszani, ha lehet így fogalmazni: tét nélküli mérkőzést. Természetesen mindent ki fogunk adni magunkból, viszont tudunk saját magunkra fókuszálni, és tudjuk azokat a játékelemeket gyakorolni, amiket nincs mindig lehetőségünk” – fejtette ki. 

Hozzáfűzte, mivel sok norvég kézilabdázik a magyar bajnokságban, így Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány is jól ismeri a skandináv játékosokat, illetve győri csapattársaik erősségeiről és gyengéiről az ETO magyar játékosai is be tudnak számolni.

A magyar-norvég mérkőzést szerdán 19 órától rendezik a debreceni Főnix Arénában

A két csapat 86 egymás elleni mérkőzésén ötven magyar győzelem és három döntetlen mellett 33 norvég siker született. Az elmúlt nyolc összecsapáson a skandinávok győztek, így legutóbb is, a tavalyi Európa-bajnokság csoportkörében.

A második körben a nemzeti csapat az osztrákok vendége lesz Schwechaton vasárnap 17 órától, ellenük más jellegű kézilabdára számít Győri-Lukács Viktória, mint a norvégokkal szemben. 

Az osztrákokkal legutóbb 2019 júniusában találkozott az együttes, akkor kettős győzelemmel jutott ki a világbajnokságra a magyar válogatott. Az örökmérleg: 58 mérkőzésen magyar szempontból két döntetlen és 11 vereség mellett 45 győzelem.

Golovin
Debrecen, 2023. október 9. Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány a magyar női kézilabda-válogatott edzésén a debreceni Hódos Imre Rendezvénycsarnokban 2023. október 9-én. A csapat október 11-én Norvégia ellen lép pályára a Női Eurokupa 1. fordulójában Debrecenben. MTI/Czeglédi Zsolt

A mezőny negyedik tagja a svájci válogatott. A sorozat további meccseit február végén, március elején, majd április elején rendezik.

Az Eurokupában azok a csapatok vesznek részt, amelyek nem lépnek pályára a jövő decemberi, magyar-osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokság selejtezősorozatában.

Forrás: MKSZ / MTI

Golovin Vlagyimir: most hatvan jó percet játszanánk a norvégokkal