Golovin Vlagyimir: most hatvan jó percet játszanánk a norvégokkal

Golovin

Golovin Vlagyimir reményei szerint hatvan jó percet játszik a magyar női kézilabda-válogatott az Eurokupa szerdai nyitányán a világ- és Európa-bajnoki címvédő Norvégiával.

A szövetségi kapitány a nemzeti csapat hétfői debreceni sajtónyilvános edzésén az MTI kérdésére elmondta: vasárnap délután derült ki, hogy Vámos Petra megfázott, bízik benne, hogy a találkozóig hátralevő időben javulni fog az állapota, Böde-Bíró Blanka pedig az utolsó bajnoki óta térdproblémával küzd, kedden MR-vizsgálat vár rá, míg a többiek rendben vannak. A magyar-norvég mérkőzést szerdán 19 órától rendezik a debreceni Főnix Arénában. 

A második körben a válogatott az osztrákok vendége lesz Schwechaton vasárnap 17 órától

“Nagyon fontos találkozók lesznek, hiszen bármilyen mérkőzés segíti a válogatottat az előrelépésben, ráadásul még nem egy kész csapatból beszélünk” – fogalmazott Golovin Vlagyimir. A norvégok kapcsán rámutatott: erős ellenfél, amellyel a tavalyi Európa-bajnokságon harminc jó percet játszott csapata.

“Most azt szeretnénk, hogy ez ne harminc perc legyen, hanem hatvan, ez fontos lenne” – szögezte le a szakvezető.

A keret vasárnap este a fővárosban találkozott, hétfőn egy erőnléti felmérőn vettek részt a játékosok, a délutáni tréningen a védekezés volt középpontban. Kedden délelőtt a páros kapcsolatok építésére fókuszáló átmozgató edzés lesz, délután pedig a támadójáték fejlesztésén lesz a hangsúly. A szerdai találkozó után csütörtökön Győrbe utaznak, ott még aznap erőnléti edzést tartanak, ezt követően kezdenek el készülni az osztrákok ellen. Mint mondta, a játékosok biztató fizikai állapotban vannak, sokan fejlődtek, néhányaknál van még szükség némi javulásra.

“Fontos, hogy bármilyen állapotban, akár fáradtan is jól tudjunk teljesíteni a világversenyen” – emelte ki a szövetségi kapitány.

Klujber Katrin, a Ferencváros jobbátlövője szerint nagyon jó, hogy két találkozót is vívhatnak az együtt töltött egy hét alatt, az elsőn ráadásul az igen erős norvégok ellen.

“Az ilyen csapatok ellen tudunk nagyon jól felkészülni, vannak Magyarországon játszó játékosaik, jól ismerjük őket, ahogy ez fordítva is igaz, jó mérkőzésre számítok.”

Három jobbátlövő van a keretben, amint Klujber kiemelte: neki személy szerint jól jön, hogy mindkét poszttársa jó állapotban és formában van, nagy segítség, hogy nem kell hatvan percet játszani, fáradtság esetén olyan cserelehetőség van, aki ugyanúgy tud segíteni a csapaton.

Elárulta: a válogatottal töltött napok alatt nem gondolnak az idény korábbi klubmérkőzéseire, az a fontos, hogy a nemzeti csapattal miként készülnek fel.

“Fontos világbajnokság vár ránk azért, hogy az olimpián kint lehessünk, most az a feladat, hogy jó kedvünk legyen és így térhessünk vissza a klubcsapatunkba is” – fejtette ki.

A mezőny negyedik tagja a svájci válogatott. A sorozat további meccseit február végén, március elején, majd április elején rendezik.

Az Eurokupában ezúttal azok a csapatok vesznek részt, amelyek nem lépnek pályára a jövő decemberi, magyar-osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokság selejtezősorozatában.

A női válogatott kerete

Kapusok: Böde-Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szemerey Zsófi (Motherson Mosonmagyaróvári KC), Szikora Melinda (SG BBM Bietigheim, német)
Jobbszélsők: Győri-Lukács Viktória (Győri Audi ETO KC), Faluvégi Dorottya (SG BBM Bietigheim, német)
Jobbátlövők: Albek Anna (Motherson Mosonmagyaróvári KC), Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), Papp Nikolett (Gloria Buzau, román)
Irányítók: Debreczeni-Klivinyi Kinga (Moyra-Budaörs Handball), Pál Tamara (Gloria Buzau, román), Vámos Petra (DVSC Schaeffler)
Beállók: Bordás Réka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Füzi-Tóvizi Petra (DVSC Schaeffler), Pásztor Noémi (Motherson Mosonmagyaróvári KC)
Balátlövők: Juhász Gréta (Kisvárda Master Good SE), Kuczora Csenge (Praktiker-Vác)
Balszélsők: Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szöllősi-Schatzl Nadine (Győri Audi ETO KC)

Forrás: MKSZ / MTI