Polcz Food a polcokon

Polcz FoodSzlovákia után jövőre további öt európai országban terjeszkedne a tartósítószerek nélküli készételeket gyártó Polcz Food Kft. (korábban Adalékmentesen Kft.) több mint félmilliárd forintos kockázati tőkebefektetésből – tájékoztatta a társaság az MTI-t.

A céget 2018-ban alapította két fiatal vállalkozó, Kertész Éva Annamária és Tóth Gábor

A hőkezelésnek és a hermetikus zárásnak köszönhetően termékeik tartósítószerek nélkül is egy évig eltarthatók hűtés nélkül. Az adalékanyagok nélkül készült ételek glutén-, és tejmentesek és nem tartalmaznak hozzáadott cukrot.

A társaság december elején változtatta nevét Polcz Food Kft.-re, néhány hónappal szlovákiai webshopja elindítása után.


Szlovákia után jövőre Ausztriában és Németországban, majd a lengyel, román és cseh piacon kívánnak megjelenni termékeikkel. A terjeszkedést mintegy 550 millió forint kockázati tőke bevonásból finanszírozzák.

A társaság közleménye szerint az új piacok mindegyikében elérhető lesz a Polcz termékskálája, de új ízekkel és desszertekkel is kísérleteznek.

Az MFB csoporthoz tartozó Hiventures a cég alapítása óta jelen van a társaságban

A Hiventures Növekedési befektetési programjához új társként a Bonitás Befektetési Alapkezelő Zrt. által kezelt Bonitás Kockázati Tőkealap II lépett be – írták.

A pénzügyi befektetés mellett a Bonitas iparági kapcsolatrendszerével, a beszerzéstől egészen az értékesítési hálózat bővítéséig tud szakmai segítséget nyújtani a cégnek – idézte a közlemény Jánoki Lászlót, a Bonitás Befektetési Alapkezelő Zrt. vezérigazgató-helyettesét.

A nyilvánosan elérhető adatok szerint a társaság nettó árbevétele 468,0 millió forintról 600,3 millió forintra nőtt 2021-ról 2022-re, az adózott eredmény ugyanebben az időszakban 10,4 millió forintról 24,9 millió forintra emelkedett.

A virsli dobogós helyen szerepel a meleg gyorsételek rangsorában