A virsli dobogós helyen szerepel a meleg gyorsételek rangsorában

virsli

A virsli nem hiányozhat a szilveszteri asztalról, de a magyar lakosság 59 százalékkal a harmadik helyre sorolja a gyorsan elkészíthető meleg ételek ranglistáján a 75 százalékkal vezető rántotta és a 69 százalékos népszerűségű melegszendvics után – közölte legfrissebb reprezentatív felmérése alapján a Pick Zrt. kedden az MTI-vel. 

Tízből kilenc megkérdezett szokott virslit vásárolni

A vásárlók 48 százaléka keresi a magas hústartalmú virsliket, 39 százalékuk pedig a hústartalmon felül arra is odafigyel, hogy magas minőségű alapanyagokból készült virslit vásároljon – írták a közleményben. 

A legnépszerűbb termékek a sertéshúsból készült virslik, a roppanós virsliket pedig a frankfurti és a bécsi virsli követi a kedveltségi listán. 

Bár a virsli eredeti recept alapján sertéshúsból készül, a baromfivirslik is egyre népszerűbbek, a megkérdezettek 16 százaléka kifejezetten ezeket a termékeket keresi.

A gyermekes családok általában előnyben részesítik a hámozott és baromfihúsból készült kisebb méretű virsliket, míg a felnőttek inkább a sertéshúsból készült, roppanós virsliket fogyasztják.

Elindult a sertéshúsfogyasztást ösztönző kampány