Háfra Noémi kölcsönben a Bietigheim kézilabdacsapatánál folytatja

Háfra
Háfra Noémi. Fotó: instagram.com/champsport_consulting/

Az együttes kedden a honlapján közölte, hogy megegyezett a Győri Audi ETO KC játékosával – aki a szezon eddigi részét a montenegrói Buducnost Podgoricánál töltötte – a közös folytatásról, amelynek időtartama egyelőre másfél idény.

“Nagyon motivált vagyok, és alig várom, hogy új csapatomban pályára léphessek. Remélem, minél több sikert ünnepelhetünk majd a klubbal” – mondta a bejelentés kapcsán az átlövő, akire a Bajnokok Ligájában legkorábban csak az egyenes kieséses szakaszban számíthat majd a német egyesület.

“Noha csak 25 éves, Noémi már komoly tapasztalattal rendelkezik és értékes erősítést jelent a ránk váró feladatok előtt. Boldog vagyok, hogy a csatlakozott hozzánk” – jelentette ki Jakob Vestergaard vezetőedző.

Első meccsét december 27-én, a Dortmund ellen játszhatja majd a német bajnokságban veretlenül listavezető Bietigheim színeiben a magyar játékos.

A junior világbajnok Háfra 2014-ben a Ferencvárosban mutatkozott be a felnőttek között, 2021-ben szerződött Győrbe, majd a 2022/23-as idényre Odensébe adták kölcsön, ahol 2022 októberében egy Bajnokok Ligája-mérkőzésen súlyos térdsérülést szenvedett. Kilenc hónapos rehabilitációt követően tért vissza.

A Bietigheimnek Faluvégi Dorottya és Szikora Melinda személyében már eddig is volt két magyar légiósa.

sportlövő Európa-bajnokság

A Győr hatgólos hátrányból fordított a Bietigheim ellen, a DVSC odahaza kapott ki