Pogacar nyerte a Giro d’Italia „télies” szakaszát, és már több mint hét perc előnnyel vezet

Valter Attila
Valter Attila "túlélte" a rövidített hegyi szakaszt.

Az éllovas szlovén Tadej Pogacar nyerte a Giro d’Italia országúti kerékpáros körverseny 16. szakaszát, amely a télies időjárás miatt jelentősen módosult a kiíráshoz képest, a remekül tekerő Valter Attila a 21. helyen ért célba és összetettben a 27.-ről előrelépett a 24. helyre.

A szervezők havazás, havas eső és a hideg miatt változtattak a tervezett Livigno és Santa Cristina Valgardena közötti 202 kilométeres etapon, így végül 118,4 kilométer várt a mezőnyre, amit szinte végig szakadó esőben teljesítettek a kerekesek.

Az utolsó emelkedőn Pogacar ellépett a mezőnytől, beérte a szökevényeket, gyakorlatilag teljesen más ütemben tekert, mint a többiek, így az ötödik szakaszsikerét könyvelhette el az idei Girón.

Valter jól tartotta magát a kegyetlen időjárás ellenére, a mezőnyben haladt, végül pedig közel másfél perces hátránnyal a 21. helyen ért be, összetettben pedig feljött a 24.-nek, hátránya pedig közel 49 perc.

A brit Geraint Thomas elveszítette összetett második helyét, a kolumbiai Daniel Martínez jött fel Pogacar mögé 7:18 perces hátránnyal.

Results powered by FirstCycling.com

Szerdán a Selva di Val Gardena és Passo del Brocon közötti 159 kilométer és hegyi befutó vár a mezőnyre, amely közel 3300 kilométert teker, amíg vasárnap Rómában célba ér.

(MTI)

Valter Attila: Rég ment ennyire jól, sok összetett menő mögöttem végzett