Podgoricai sikerével csoportelső a Győr, továbbjutott a Debrecen

Győri-Lukács
Győri-Lukács Viktória két gólt szerzett. Fotó: Dejan Starcevic / EHF

Az elmúlt kiírásban harmadik Győri Audi ETO a papírformának megfelelően könnyed, 29-21-es sikerrel őrizte meg hibátlan csoportkörbeli mérlegét szombaton a Buducnost Podgorica otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligájában. 

Ez egyben azt is jelenti, hogy megnyerte az A jelű nyolcast és negyeddöntőbe jutott, míg a korábban saját közönsége előtt vereséget szenvedő Debrecen továbbjutott a csoportból és játszhat a legjobb nyolcba jutásért.

Október elsején Győrben a házigazda 37-19-re ütötte ki az akkor még Háfra Noémit soraiban tudó montenegrói alakulatot, és ennek a találkozónak is esélyese volt a kisalföldi gárda, amelyben pihenőt kapott Stine Oftedal. A Győrnek saját hibátlan mérlege megőrzése mellett lehetősége volt megsegíteni a Debrecent is, ugyanis a vendégek sikere a hajdúsági gárda továbbjutását is jelentette.

Háromgólos sorozattal kezdett Ulrik Kirkely vezetőedző együttese, Ana Gros megszerezte 500. találatát győri mezben, míg Rü Unhi 100. mérkőzésen öltötte magára azt. Gyorsan ötgólos fórt alakított ki a Győr (3-8), és bár közelebb zárkózott a Buducnost, a szünetre négy találat volt közte a nem túl magas színvonalú mérkőzésen.

A pihenőt követően is szokatlanul sok hibával játszott a Győr, ám biztos előnyét ez sem veszélyeztette és könnyedén hozta a kötelezőt.

A Győr sikerével megnyerte a csoportot és közvetlenül a legjobb nyolc közé jutott, egyúttal biztosította a Debrecen továbblépését a csoportból, a hajdúságiak a negyeddöntőért játszanak majd.

Az utolsó percekben orrsérülést szenvedő Gros öt góljával a mezőny legeredményesebbje lett, Bruna Almeida de Paulanégyszer volt eredményes, a hazaiaktól hárman zártak négy találattal.

Ulrik Kirkely, a Győri Audi ETO KC vezetőedzője

“Amikor Podgoricában játszunk, sosem számíthatunk arra, hogy bármi is könnyen megvalósulna. Ezúttal azt tudom mondani, hogy a második félidőben mutatott védekezésünk az, amelyet valóban dicséret illet. Előzetesen azt határoztuk meg, hogy meg kell nyernünk az összecsapást. Ez sikerült, elégedetten megyünk haza!”

Farkas Júlia: Gratulálok a Buducnostnak, mert nagyszerűen játszottak

“Arra számítottunk, hogy a 60 percen keresztül összpontosítanunk kell, nem számíthattunk a legkönnyebb meccsre. Számos figurát ki tudtunk próbálni, amelyet a jövőben alkalmazhatunk a játékunkban. Ugyan ejtettünk hibákat bizonyos szituációkban, de összességében elégedetten utazhatunk haza, 2 ponttal a zsebünkben.”

Női kézilabda Bajnokok Ligája

11. forduló

A csoport: 

DVSC Schaeffler – Odense HB (dán) 22-35 (12-15)
DVSC:
 Bartulovic, Gabriel (kapusok), Caernyánszki 2, Füzi-Tóvizi 4, Grosch, Haggerty, Hámori, Hornyák, Johansson,  Jovovics 3, Kácsor 9 (2), Petrus 1, Töpfner 2 (1), Vámos M. 1, Vámos P. 
Odense: Reinhardt, Ten Holte (kapusok), Aardahl 5 (1), Dano 2, Hagesö 3, Halilcevic 2, Hansen 5 (2), Housheer 2, Höjlund 7, Nüsser, Larsen aune 1, Pedersen 2, Rushfeldt, Valle Dahl 1, van Wetering 5.

Buducnost Podgorica (montenegrói) – Győri Audi ETO KC 21-29 (13-17)
Buducnost:
 Attingré, Giegerich (kapusok), Agovics, Godec 4, Ivanovics 2, Kadovics, Markovics 4, Marszenics 1, Niakate 2, Pavicsevics 4, Popovics, Radevics, Tomova 1, J. Vukcsevics 3 (1), N. Vukcsevics. 
Győr: Solberg-Östhassel, Toft (kapusok), Blohm 1, Broch, Dale 3, de Paula 4, Farkas J. 1, Gros 5, Győri-Lukács 2, Haugsted 1, Hovden 1, Kristiansen 2, Nze Minko 3,  Oftedal, Ryu 3, Szöllősi-Schatzl 3. 

Brest Bretagne HB (francia) – SG BBM Bietigheim (német) 37-30 (13-17)

Január 21., vasárnap
16:00 CSM Bucuresti (román) – IK Sävehof (svéd)

Forrás: MKSZ / MTI

Az Odense túl nagy falat volt a Debrecennek