Chema Rodríguez: bizonyítottuk, hogy csapat vagyunk

Chema Rodríguez
Jose Maria Chema Rodriguez Vaquero, a magyar válogatott spanyol szövetségi kapitánya a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság középdöntőjének második fordulójában, a Magyarország - Horvátország mérkőzésen a kölni Lanxess Arénában. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

José María Rodríguez Vaquero szövetségi kapitány úgy fogalmazott: a magyar férfi kézilabda-válogatott játékosai a Horvátország elleni győztes Európa-bajnoki mérkőzésen bizonyították, hogy csapatot és egy családot alkotnak. 

“Nagyon boldogok vagyunk, hiszen a magyar csapat 1998 után győzte le ismét világversenyen a horvátokat, akiknek remek válogatottjuk van, de ma nagyszerű munkát végeztünk. Az osztrákokkal szembeni vereség után sokan megkérdőjelezték, hogy jó csapatunk van. Ma bizonyítottuk, hogy csapat vagyunk, és egy családot alkotunk” 

– nyilatkozta a spanyol edző a szombati meccs utáni sajtótájékoztatón.

A magyarok 29-26-ra győzték le a horvátokat Kölnben, a középdöntő második fordulójában, és bár csütörtökön kikaptak Ausztriától, korábban százszázalékos mérleggel zárták a csoportkört, így ez az első kontinenstorna, amelyen háromnál több meccset nyertek.

“Remekül védekeztünk, a kapusunknak sok védése volt. Akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak – például Bartucz László és Bodó Richárd -, ma kiválóan teljesítettek. Remélem, egész Magyarország büszke erre a csapatra” 

– folytatta a kapitány.

 Hozzátette, mindenki próbálta hozzátenni a magáét és ellátni a feladatát. A két szélsőt, Imre Bencét és Bóka Bendegúzt is kiemelte Rodríguez, majd leszögezte, szinte mindenkit felsorolhatna, mert erőn felül teljesítenek ezen a tornán.

A mezőny legjobbjának Bartucz Lászlót választották, aki 42 lövésből 16-ot kivédett

BArtucz
Bartucz László. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A Tatabánya kapusa az MTI-nek elmondta, a 39. percben kicsavarodott a jobb kezének hüvelykujja és nagyon fáj. Mint felidézte, klubtársa, Mateo Maras cunderezésénél letámasztott, ekkor aláfordult az ujja, ami korábban már volt sérült, “de majd összekötözzük és jó lesz”.

 Hangsúlyozta, nem abból a fából faragták, hogy cserét kérjen, ha fáj valamije.

“Amíg nem húznak le a pályáról, vagy nem nyújtok olyan teljesítményt, ami miatt lecserélnek, szeretek játszani. Egy kicsit fáradt, de nagyon boldog vagyok. Kavarognak bennem az érzések, és nagyon büszke vagyok a csapatra, hogy sikerült nyernünk, és kijavítottuk az osztrák mérkőzést” 

– fűzte hozzá.

A kapus kiemelte, nem csupán az ő munkájának eredménye, amikor jól teljesít, hiszen bár egy ember áll a kapuban, de még hárman vannak mögötte és tizenhatan előtte a mezőnyjátékosokat, az edzőket és az egész stábot beleértve.

 “Amikor jól védünk, az csapatmunka, nem lehet egy embert kiemelni. Nagyon jól védtek az ellenfél kapusai is, muszáj volt tartani a lépést velük. A srácok fantasztikus munkát végeztek előttem, nagyon jó mögöttük védeni” 

– magyarázta.

Megjegyezte, az osztrákok ellen sem volt rossz a védekezésük, de ezúttal magasabb hőfokra kapcsoltak, mindannyian élvezték a játékot, ez vezetett ahhoz, hogy ilyen jól teljesítettek.

(MTI)

A horvátok legyőzésével teljesült a célkitűzés