Online elérhető a Valami madarak (12) filmzenéje

Felkerült a Spotify-ra a Valami madarak filmzenéje, így mostantól bárki ingyenesen meghallgathatja Kalotás Csaba zeneszerző munkáját.

Valami madarak főszereplője, Béla (Szacsvay László) egyedül élő makacs öregúr, aki nehezen viseli a változásokat. Amikor egy kisebb baleset után a fia egy idősek otthonába rakja, úgy érzi, az egész világ összeesküdött ellene. Ettől kezdve egyetlen cél vezérli, hogy minél hamarabb kijusson az intézményből. Tervében egy másik kívülálló lesz a társa, a 17 éves, vadóc Zoé (Kizlinger Lilla), aki büntetésből dolgozik az otthonban. Hiába van csaknem hatvan év korkülönbség közöttük, hasonló karakterük, a magányuk, és az érzés, hogy mindenkinek csak az útjában vannak, gyorsan szövetségessé teszi őket.

Mint Kalotás Csaba zeneszerző elmondta, a film számára is nagyon fontos üzenetet hordozott: “Az öregedés hálátlan dolog. Végigcsinálsz egy életet munkával, szenvedéssel és rengeteg jó dologgal, és nem az a jutalom, hogy tóparton, nyugágyon, koktéllal a kezedben lehetsz egész nap, hanem jelentéktelenné válsz a világban. A film fontos üzenete, hogy ebben az állapotban is tudsz új barátokat szerezni.” Kalotás két, egymással olykor összemosódó zenei irányzatot készített: “A két karakternek, Bélának és Zoénak külön-külön zenei világa van. Zoé világa fiatalosabb, elektronikusabb, modern. Béláé pedig klasszikus filmzenének tekinthető.” A zene itt meghallgatható.

Valami madarak rendezője Hevér Dániel, forgatókönyvírója Kertész Zsanett, operatőre Nagy Marcell, producere Dreissiger László, co-producerei Juhász Péter, Blik Dániel és Romwalter Judit, látványtervezői Nyitrai Anna és Gelsi Zoltán, vágója Csabai Attila, zeneszerzője pedig Kalotás Csaba. A film már látható országosan a mozikban a Mozinet forgalmazásában.