Olasz siker a Giro d’Italia 11. szakaszán

Jonathan Milan
Jonathan Milan

Az olasz Jonathan Milan nyerte a Giro d’Italia országúti kerékpáros körverseny szerdai, 11. szakaszát, amelyen Valter Attila 115. lett, az összetett élén pedig változatlanul a szlovén Tadej Pogacar áll.

Viszonylag nyugodt napot teljesített a mezőny, néhány szökés színesítette az etapot, a főmezőny végül együtt ért be Francavilla al Maréba, ahol tömegbefutó döntött. Valter leszakadt, a 115. helyen zárt közel két és fél perc hátránnyal.

Valter Attila az M4 Sport helyszíni riporterének elárulta, igyekezett spórolni ezen a szakaszon, az etap jelentős részét alacsonyabb pulzusszámmal tekerte le, így bízik benne, hogy készen áll majd a csütörtöki meredek falakra.

A magyar bringás csapatából a belga Cian Uijtdebroeks is kidőlt lázas betegsége miatt, így Valtérék – Robert Gesink, Olav Kooij és Christophe Laporte korábbi kiválása után – már csak négyen maradtak.    

“Egy sprinter és egy összetett menő nélkül mi kihasználhatjuk, hogy gyakorlatilag bármit csinálhatunk a versenyben, mi pedig szeretnénk élni a lehetőséggel” – jegyezte meg a magyar sportoló.

Tadej Pogacar és közvetlen riválisai együtt érkeztek be a célba, így a szlovén sztár megőrizte 2:40 perces előnyét a kolumbiai Daniel Martínezzel szemben. Valter összetettben egy helyet javítva a 33. helyen áll, hátránya 37 perc 47 másodperc.

Results powered by FirstCycling.com

 Csütörtökön a Martinsicuro és Fano közötti 193 kilométeres szakasszal folytatódik a 107. Giro d’Italia, a mezőny összesen 3400 kilométert teker, amíg a jövő vasárnapi záróetapon Rómában célba ér.

(MTI)

Giro d’Italia: francia szakaszsiker, Valter 35.