Ők most Magyarország 10 legjobb munkáltatói az alkalmazottak véleménye alapján

A Munkahelyeink.hu nemzetközi karrier platform nyilvánosságra hozta a legkedveltebb munkaadók toplistáját. A Top Employers Hungary jelenleg az egyetlen független rangsor, amely kizárólag a munkavállalók értékelésén alapul. A platformon a legmagasabbra értékelt munkáltatók sorrendben a Yettel Magyarország, a Pepco Magyarország, és a Harman Magyarország.

A Munkahelyeink.hu 2024-ben harmadik alkalommal készítette el Top Employers Hungary listáját, amely kizárólag a korábbi és jelenlegi alkalmazottak véleménye alapján állapítja meg Magyarország legkedveltebb munkahelyeinek rangsorát.A kezdeményezés célja, hogy hiteles információt nyújtson a munkakeresőknek a munkahelyekről, valamint maguknak a munkaadóknak is visszajelzést adjon a munkáltatói márkaépítés területén végzett tevékenységük eredményéről.

A rangsor átlátható módszertan alapján, valódi munkavállalói visszajelzésekre épül[BB1] . Az összesített pontszám 70%-a az általános értékelésből, valamint öt, egyenként 6%-ot érő kritériumból áll össze (bérezés és juttatások, fejlődési lehetőségek, munka és a magánélet egyensúlya, menedzsment, illetve vállalati kultúra és értékek).

A felmérés a 2023. január 1. és 2023. december 31. közötti időszakban adott értékelések alapján készült. A listára csak azok a munkáltatók kerülhettek fel, amelyek legkevesebb 30 munkavállalói értékelést kaptak.

A 10 legmagasabbra értékelt munkáltató jelenleg a következő:

1.     Yettel Hungary
2.     Pepco Hungary
3.     Harman Hungary
4.     METRO Hungary
5.     Coca-Cola HBC Hungary
6.     PENNY
7.     dm Hungary
8.     JYSK Hungary
 9.     Erste Bank
10.  Audi Hungaria

„Hatalmas elismerés, hogy jelenlegi és korábbi kollégáink is büszkék a munkájukra és a munkakörnyezetre, amiben a mindennapjaikat töltik. Az pedig, hogy ezt – egyéni indíttatásból –szívesen értékelik egy független szakmai felületen, külön öröm számunkra. Nem ritkán olyan munkatársak térnek vissza hozzánk, akik korábban már dolgoztak velünk – ez szintén fontos visszaigazolás arról, hogy kiemelkedő hazai munkahelynek számítunk. Bízunk benne, hogy az értékelés, amit most kaptunk, inspirálja majd azokat is, akik még csak gondolkodnak arról, hogy a jövőben hozzánk jelentkezzenek” – mondta Szalai Enikő, a Yettel Magyarország HR vezérigazgató-helyettese. „Az idei rangsor szereplői és azok sorrendje jelentősen eltér az előző évek eredményeitől, amiből arra következtethetünk, hogy a munkáltatók egyre inkább felismerik a munkáltatói márkaépítés jelentőségét. Ebben a tekintetben az elmúlt időszakban határozott elmozdulásnak lehettünk tanúi, a munkaadók komoly erőfeszítéseket tesznek és egyre több erőforrást is fordítanak erre a célra annak érdekében, hogy minden tekintetben a lehető legmagasabb színvonalú munkakörnyezetet biztosítsák az munkavállalóiknak” – mondta el Costin Tudor, a Munkahelyeink.hu ügyvezető igazgatója.

Bár a korábbi évek eredményeit összevetve az idei listával a rangsor igen gyorsan változik, az biztosan elmondható, hogy a telekommunikáció, az autóipar és a nagy élelmiszer-áruházláncok szegmense folyamatos és kiemelt helyet foglalnak el a listán. A Yettel Magyarország közel 3 millió ügyfelével hazánk egyik vezető mobil szolgáltatója,  a Pepco diszkonthálózat jelenleg több mint tizenhárom európai országban van jelen és gyermekruházati, lakberendezési termékeik rendkívül népszerűek a vásárlók körében. A Harman világelső a hálózati autózás, fogyasztói és professzionális audio- és világítástechnikai megoldások területén. 

A Munkahelyeink.hu-t üzemeltető WhereWeWork platform Kelet-Közép-Európa, valamint a Közel-Kelet és Észak-Afrika egyik legnagyobb munkavállalói és munkáltatói platformja, több mint 1,5 millió felhasználóval csak a kelet-közép-európai régióban. Az oldal több mint 200 000 regisztrált alkalmazottal és 850 regisztrált vállalattal rendelkezik Magyarországon. A Munkahelyeink.hu-ra a munkavállalók ingyenesen regisztrálhatnak, míg a cégek számára éves előfizetéssel érhetők el az oldal által nyújtott szolgáltatások.