Krózser Menyhért lendületesen kezdte a szezont

﹡ WSK Super Master Series – 1. futam, Lonato (Olaszország), 2024. január 26–28.

Kiválóan rajtolt és minden futamában több pozíciót javított Krózser Menyhért idei első versenyén, a WSK Super Master Seriesen, Lonatóban.

Két hónap szünet után versenyzett újra Krózser Menyhért, akinek igen komoly, 54 fős KZ2-es mezőnyben kellett bizonyítania a WSK Super Master Series első fordulóján.

Mivel a télen csapatot váltott az első közös verseny az összeszokásról szólt. A szabadedzésen több gokartot is kipróbáltak, hogy megtalálják a lehető legjobbat a számára.

Az időmérőn csoportjában a 11. helyet érte el, majd folyamatosan gyorsult a hétvége során. Kiválóan rajtolt, minden futamában több pozíciót javított (a harmadik előfutamon csak a beesett első spoiler miatt sorolták hátra).

A legjobb formáját az elődöntőben hozta, ahol hat helyet lépett előre és hatodiknak ért célba.

“Jó volt újra versenyezni” – mosolygott Krózser Menyhért. – “Ez volt az első versenyem a csapattal és az új motor tunerrel. Ebben a kategóriában már apró dolgokon múlik az eredmény, ezért nagyon fontos, hogyan tudsz együtt dolgozni a csapatoddal. Ezen a téren sokat léptünk előre a hétvégén.

A KZ2 az első kategória, ahol állórajttal indulunk. Tavaly ebben volt a legkevesebb tapasztalatom, de mostmár stabilan hozom a jó rajtokat.

Az időmérő lehetett volna jobb is, de utána minden futamon javultunk. Az előzéseket is jobban bevállaltam, mint tavaly, úgyhogy jó úton járunk. Szeretnénk hamarosan még jobb eredményt elérni.”

A WSK Super Master Series következő futamát február 9–11-e között rendezik az olaszországi Cremonában.

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 54

Időmérő csoport: 11.

Időmérő: 22.

AB előfutam: 9.

BD előfutam: 10.

BC előfutam: 19.

Előfutamok összesített: 24.

B Elődöntő: 6.

Elődöntő utáni összesített: 21.

Döntő: 18.