Nyert és negyeddöntőbe jutott a DVTK

DVTK

A DVTK hazai pályán magabiztosan legyőzte a romániai Sepsi-SIC együttesét csütörtökön a női kosárlabda Euroliga 12. fordulójában, így két fordulóval az alapszakasz vége előtt bebiztosította helyét a negyeddöntőben.

Az NB I-ben 11 forduló után veretlen DVTK 8/3-as, bravúros mérleggel a második helyen állt az Euroliga A csoportjában annak ellenére is, hogy a múlt héten váratlan vereséget szenvedett a sereghajtó lengyel Lublin csarnokában. Akkor nem sikerült bebiztosítani a negyeddöntős szereplést, de a miskolciak csütörtökön újabb “meccslabdához” jutottak.

Az újonc Sepsi 2/9-es mutatóval már lemondott továbbjutási álmairól, a két gárda októberi mérkőzésén 80-68-as miskolci siker született.

A csütörtöki csatában biztatóan kezdett Völgyi Péter együttese, 13-6-ra elhúzott, főként a magyar válogatott Aho Nina révén. Hamarosan 13 pontra nőtt a hazai előny, de az erdélyi együttes – noha sokkal kevesebb lepattanót szerzett, mint a miskolciak – a folytatásban felzárkózott, így a félidőben 34-34 volt az állás.

Fordulás után gyakorlatilag faképnél hagyta ellenfelét a Diósgyőr, amely 21-10-re hozta a harmadik játékrészt, és ekkor már a montenegrói Milica Jovanovic vitte a prímet. Az 55-44-ről induló zárószakaszban már nem forgott veszélyben a Völgyi-gárda kilencedik sikere. A hazai csapat legjobbja Jovanovic volt 20 ponttal, a Sepsi magyar légiósa, Gereben Lívia két ponttal zárt.    

Völgyi Péter, a DVTK vezetőedzője

“A mai mérkőzésen a második negyedet rontottuk el, három nagy hibát is elkövettünk: nem zártunk ki, támadólepattanókat nem szedtünk és üres ziccereket hagytunk ki. Azt kértem félidőben, hogy ha már egy hibát ki tudunk zárni, akkor egészen biztosan megnyerjük a meccset, ez szerencsére sikerült is. A Sepsi jól játszott, ugyanakkor a kulcsjátékosaikat jól védtük le, kezdünk visszatérni ahhoz a formához, amit a decemberi leállás előtt mutattunk. Mima azért ül most itt mellettem, mert a sérülések miatt teljesen magára maradt négyes poszton, de a teher ellenére remekül oldotta meg a feladatait ezen a kulcsfontosságú pozíción. A sport értelmét láthattuk az utolsó percekben, nagyon felemelő pillanatok voltak. Én köszönöm mindenkinek, aki kitartott mellettünk, annyit ígérhetek, hogy nem fogunk megállni, és kihozzuk ebből az Euroliga-szereplésből a maximumot.”

Milica Jovanovic húsz pontig jutott

“Egy jó mérkőzést játszottunk szerintem, úgy érkeztünk ma ebbe a mérkőzésbe, hogy mindenképpen be szerettünk volna jutni a negyeddöntőbe. Ugyanakkor az is nagyon fontos volt nekünk, hogy visszatérjünk a saját ritmusunkhoz, és újra a mi játékunkat tudjuk játszani. Úgy gondolom, a legutóbbi meccsek hibáit kijavítottuk és jó mérkőzéseket játszottunk. Annak külön örülök, hogy volt ma 20 asszisztunk, ez is mutatja, hogy csapatként nyertünk ma.”

A Diósgyőr – amely egy hét múlva a spanyol Valenciához látogat – két fordulóval a 14 körös alapszakasz vége előtt bebiztosította helyét a kontinentális elitsorozat negyeddöntőjében. A február 21-én kezdődő rájátszásba – melyben az egyik fél második győzelméig tartanak majd a negyeddöntős párharcok – a két nyolcas csoport első négy-négy csapata kerül be.

Női kosárlabda Euroliga

A csoport, 12. forduló:

DVTK Hun-Therm – Sepsi-SIC (romániai) 72-54 (22-11, 12-23, 21-10, 17-10)
DVTK:
 Aho N. 7, Charles 15/3, Lelik 11/3, Jovanović 20/15, Tadić 6. Csere: Kányási 6/6, Grigalauskytė 7, Tenyér. 
Sepsi: Green 9/3, Gereben 2, Hristova 11, Janković 8, Nyström 5/3. Csere: Pasić 15/9, Armanu 4. 

Forrás: DVTK.eu / MTI

Váratlan DVTK-vereség Lublinban, a Győr kikapott Franciaországban