Nissan X-Trail Hegyimentő tanulmány: Az e-4ORCE technológia a lejtőkön

  • A Nissan X-Trail Hegyimentő tanulmány kiemeli a Nissan családi kaland-crossoverének könnyed tapadási képességét
  • A X-Trail koncepcióautót Olaszország, Cervinia síparadicsomában állították ki, hogy felelősségteljes vezetésre ösztönözze az embereket

A Nissan ezen a télen bemutatja az egyedülálló e-4ORCE technológia összkerékhajtásának erősségeit az európai sípályákon egy X-Trail e-4ORCE koncepcióautó megalkotásával, amelyet alaposan átalakítottak a hegyi mentés igényeihez.

A teljes képgalériához KATTINTS IDE! >>>

Az X-Trail Hegyimentő koncepció módosításai közé tartozik, hogy a kerekeket lánctalpakra cserélték, ami magabiztos tapadást biztosít a csúszós pályákon, míg a hátsó üléseket eltávolították, hogy hordágyat lehessen beszerelni, amely lehetővé teszi a sérült síelők legközelebbi egészségügyi intézménybe történő szállítását, valamint kialakítottak egy ülőhelyet egy orvosi szakember számára.

Kívülről egy egyedi tetőcsomagtartót szereltek az autóra egy evakuációs hordágy és a sílécek szállítására. Az X-Trail tetején sziréna, villogó fényhíd és reflektorok is helyet kapott, valamint a motorháztetőre is kerültek lámpák. Az első- és hátsó sárvédőket kiszélesítették, hogy elférjenek a lánctalpak, és az első lökhárítót alkalmassá tették egy csörlő felszerelésére. Az első és a hátsó lökhárítókat megerősített vonóhorogokkal látták el, az autó oldalára pedig fellépőket építettek, hogy megkönnyítsék a feljutást, mivel ez az X-Trail a lánctalpaknak köszönhetően 23 cm-rel lett magasabban, mint az utcai változat.

Az X-Trail Hegyimentő tanulmányautó kifejlesztésére és megépítésére azért került sor, hogy kiemelje az X-Trail fejlett, elektromos, ikermotoros e-4ORCE összkerékhajtási rendszerét. Ezt a rendszert az különbözteti meg a hagyományos mechanikus rendszerektől, hogy a másodperc 1/10 000-ed része alatt képes reagálni a változó tapadási szintekre, körülbelül 1000-szer gyorsabban, mint a hagyományos összkerék-meghajtású rendszerek esetében, és a rendelkezésre álló tapadásnak megfelelően képes a kerekek közötti erőelosztást egyedileg szabályozni. Az utasok nem is sejtik, hogy az e-4ORCE rendszer minden körülmények között olyan hatékonyan dolgozik a tapadás biztosításán, hogy nyugodtan utazhatnak nedves városi, lombos külvárosi, sáros vidéki vagy havas hegyi utakon.

Az X-Trail Hegyimentő koncepció öt európai síparadicsomban támogatja a „Ride Responsibly” (Felelős síelés) kampányt. A Nissan az udvarias lejtő-etikettet népszerűsíti digitális táblák elhelyezésével, amelyek arra ösztönzik a síelőket, hogy lassítsanak a különböző lejtők találkozásánál, hogy csökkentsék az ütközés kockázatát. A járművek sebességét jelző út menti táblákhoz hasonlóan a táblák figyelik a közeledők sebességét, és a „Köszönöm” feliratot mutatják azoknak, akik megfontolt sebességgel közelednek, vagy a „Lassíts” feliratot, ha a sebességüket túlzottnak ítélik.

Az X-Trail Hegyimentő tanulmányautó egy üvegdobozban kerül kiállításra a népszerű olasz síközpontban, Cerviniában. „Az X-Trail Hegyimentő koncepció kifejlesztése és az azt körülvevő kampány merész és innovatív módja annak, hogy a fogyasztók megismerjék a Nissan fejlett, elektromos e-4ORCE összkerékhajtási rendszerének előnyeit. A téli sportok szerelmesei az öt síállomáson ezrével láthatják és érthetik meg, hogy az e-4ORCE-szal felszerelt X-Trail milyen nyugalmat és kiegyensúlyozottságot biztosít az utakon” – mondta Coralie Musy, a Nissan AMIEO (Afrika, Közel-Kelet, India, Európa és Óceánia) régiójának márka- és ügyfélélményért felelős alelnöke.

Hozzátette: „A Nissan fejlett technológiájának bemutatásán túl a kampány tágabb célja, hogy felelősségteljes magatartásra ösztönözze a téli sportok kedvelőinek közösségét. A Nissan szembeszáll a megszokottal – mind a technológiai felhasználásban, mind a társadalomban betöltött szerepében.”

Merüljön el az alábbi videóban, és legyen tanúja az e-4ORCE összkerékhajtási technológiával hajtott Nissan X-Trail Hegyimentő koncepció által nyújtott extrém irányíthatóságnak és kezelhetőségnek:

https://www.youtube.com/watch?si=qzD_NTO9jRqLYCnL&v=M-kEJcd2hFw&feature=youtu.be

Az X-Trail egy családi crossover, mely az e-POWER technológiának és az ikermotoros e-4ORCE összkerékhajtási rendszernek köszönhetően könnyed, elektromos autós vezetési érzést kínál. Öt- vagy hétüléses változatban érhető el, kényelmes lehetőséget kínálva családi vagy baráti kirándulásokhoz.

Az X-Trail a Nissan egyik legsikeresebb globális járműve, amelyet több mint 100 piacon értékesítenek, és amely több mint 20 éve teszi lehetővé a családi kalandokat. Az X-Trail negyedik generációja a jól bevált DNS-ből merít, amely az X-Trail mindhárom korábbi nemzedékén végigvonul.

Nissan X-Trail e-POWER főbb adatai

 e-POWER
Ülések57
Meghajtás2wde-4ORCE 4wd
Maximális teljesítmény (kW / PS)150 / 204157 / 213157 / 213
Maximális nyomaték (Nm)330FR 330 + RR 195FR 330 + RR 195
Kombinált WLTP CO2-kibocsátás (g / km)131 – 134143 – 145146 – 148
Kombinált WLTP CO2 üzemanyag-fogyasztás (l / 100 km)5,8 – 5,96,3 – 6,46,4 – 6,5
Maximális sebesség (km/h)170180180
0-100 km/h (mp)8,07,07,2