Napi rutinnal a teljes körű szájápolásért

Egészségünkért legtöbbet a megelőzéssel tehetünk, és ez különösen igaz a fogainkra. Megfelelő és alapos szájápolással nem csak a fogorvosnál tett, nem tervezett látogatások számát csökkenthetjük, de sokat tehetünk fogaink megőrzéséért is. Az otthoni fogápolás során éppen ezért érdemes néhány szempontot figyelembe venni, és ezek szerint kialakítani a rutint. A TrueLife ezekhez gyűjtött össze néhány tanácsot, illetve oszlat el gyakori tévhiteket.

Kettes a nyerő: fogmosás naponta kétszer, legalább két percig

Akár manuális, akár elektromos fogkeféről legyen is szó, a fogmosást minimum naponta kétszer ajánlott elvégezni. Egy-egy alkalommal legalább két percig kell súrolni fogainkat. Az elektromos fogkefék esetében beépített időzítővel követhetjük az időtartamot.

Három hónap után csere

A fogak hatékony ápolásában a rendszeresség mellett a fogtisztításra használt eszköznek is nagy szerepe van. Bármilyen fogkeféről legyen is szó, háromhavonta érdemes lecserélni, ami az elektromos fogkefe esetében a fej cseréjét jelenti. A pótfejek tekintetében már többféle változat közül választhatunk, úgy, mint érzékeny fogakra való vagy fogfehérítést elősegítő fej. A fejeken általában kék sörték jelzik a kopás mértékét, így látható, ha szükséges a csere.

Ha már elektromos, akkor szónikus

Az elektromos fogkefék egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, ezek közül is kiemelkednek a szónikus fogkefék. A szónikus készülékek jóval gyorsabban mozognak a hagyományos elektromos társaiknál, rezgő mozgást végeznek és hosszabb kefefejjel bírnak, így alapos tisztítást tesznek lehetővé.

Hosszú távra tervezve

Elektromos fogkefe vásárlásakor a kezdeti költség ugyan magasabb, mint a kézi fogkeféknél, ám ezt követően már elegendő a pótfejek cseréje. Ugyanakkor, ha elektromos fogkefébe ruházunk, hatékonyabban szabadulhatunk meg a fogakra rakódott lepedéktől, és hosszú távon jelentős költségektől kímélhetjük meg magunkat a fogszuvasodás és egyéb fogproblémák kapcsán.

Gyerekkorban is nagy segítség

Sok gyerek egyáltalán nem szeret fogat mosni, azonban a fogápolás már a legkisebbek esetében is fontos. Szónikus fogkefét már akár 3 éves kortól használhatnak, amelyekhez kapcsolódó szórakoztató oktatóvideó-animáció teszi élvezetesebbé ezt a tevékenységet.

Szónikus fogkefék és szájzuhany a teljes körű fogápolásért

A TrueLife SonicBrush Compact nagy frekvenciával, percenként 70 000 mozgással oszcillál, így a finom rezgéseknek köszönhetően hatékonyan távolítja el a foglepedéket, ugyanakkor kíméletes a fogzománccal. A fogkefe egyetlen feltöltéssel akár 30 napig is használható, így például utazás során sem kell magunkkal vinni a töltőt.  A fogkefe anyaga nem tartalmaz BPA-t és ftalátokat, és akár a zuhany alatt is használható.

A teljes körű szájápolást zájzuhany használatával biztosíthatjuk, amely kíméletesen tisztítja a fogközöket. A TrueLife AquaFloss Compact C300 a StreamTrue® technológiának köszönhetően a szájzuhany fúvókából érkező vízcseppek és a levegő tökéletesen áthatol a legkisebb helyeken is, hatékonyan eltávolítva a lepedék és a baktériumok nagy részét.

A TrueLife SonicBrush Compact 16.990 Ft-os fogyasztói áron érhető el, fekete, fehér és rózsaszín színekben, míg a TrueLife SonicBrush Compact Duo 2 db fogkefével és 6 cserefejjel 29.990 Ft. A TrueLife AquaFloss Compact C300 szájzuhany fogyasztói ára 28.990 Ft.
A fogkefék mellé utazótok és fogkefénként 3 db cserefej jár az alapcsomag részeként. A termékek megtalálhatóak a legnagyobb kereskedelmi partnerek kínálatában, úgy, mint eMAG, Euronics, Media Markt, emaki.

Az Elem6 vállalatról

Az Elem6 küldetése, hogy megbízható és tartós elektronikai eszközöket biztosítson megfizethető áron. A 2012-ben alapított vállalat akciókamerák forgalmazásával kezdte meg működését, mára a fogyasztói elektronikai termékek széles választékát kínálja. A vállalat jelen van Csehországban, Szlovákiában, Lengyelországban, Magyarországon, Szlovéniában, Horvátországban és a DACH régióban (Németország, Ausztria, Svájc). Hazánkban elsődlegesen három kiemelt márka képviseletét látják el. A LAMAX márkán keresztül akció- és autóskamerákat, audioeszközöket és elektromos rollert kínál, a TrueLife márka többek közt egészségápolási cikkeket és bébiőrt takar, a Lauben márka pedig prémium minőségi háztartási kisgépeket kínál a felhasználóknak. A magyarországi kínálatban megtalálhatóak még a TrueCam márka prémium autóskamerái. A vállalat ezen felül a Gel Blaster zselégolyós játékfegyver forgalmazója. További információ: https://www.elem6.com