Menczer Tamás: a kormány a békét választotta, a baloldal pedig a háborút

Menczer
Menczer Tamás

Két éve háború és béke kérdésében kellett dönteni, ami egy rendkívül súlyos döntés, de a kormány a békét választotta, a baloldal pedig a háborút – mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára szombaton az orosz-ukrán háború kirobbanásának évfordulóján a Facebook-oldalán megosztott videójában.

Menczer Tamás azt mondta: a baloldal fegyvereket szállítana a háborús konfliktusba, pedig aki fegyvereket küld, fél lábbal már a háborúban van és egyre jobban belecsúszik.

“Sőt a helyzet súlyosabb, ne feledjük, hogy a baloldal képes lenne magyar katonákat küldeni az ukrán frontra” – fogalmazott a videóban, amelybe ellenzéki politikusok korábbi, a háborúval kapcsolatos nyilatkozatait is bevágták illusztrálásként.

Menczer Tamás hozzátette, hogy Budapest főpolgármestere szerint “egyenesen háborúban állunk Oroszországgal”, és azt sem szabad elfelejteni, hogy Gyurcsány Ferenc szerint “pocsék ember az, aki nem akar meghalni Ukrajnáért”.

“A baloldal tehát háborúpárti, a kormány ezzel szemben a béke oldalán áll. A csatatéren nincs megoldás, a csatatéren csak halottak vannak. Azonnali, feltétel nélküli tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség”

– hangsúlyozta Menczer Tamás.

Szánthó Miklós: a harmadik világháború küszöbén állunk