Máthé Dominik nyártól Kielcében folytatja

Máthé
Máthé Dominik

Máthé Dominik válogatott jobbátlövő nyártól a lengyel Industria Kielce férfi kézilabdacsapatánál folytatja pályafutását.

Novemberben derült ki, hogy Máthé távozik a Paris Saint-Germaintől, ahová tavaly nyáron igazolt. A 24 éves játékos leigazolását a lengyel klub az X-en (korábbi Twitter) jelentette be egy videóban, amelyben a Mikulásnak öltözött kézilabdázó felfedi kilétét. 

Máthé 2027-ig tartó szerződést írt alá az elmúlt két idényben Bajnokok Ligája-döntős klubbal.

“Azt hiszem, nem kell indokolnom, miért jöttem ide. A Kielce egy nagyszerű klub, ahol lenyűgöző a hangulat, másrészt nagyszerű lehetőség számomra, hogy együtt dolgozhatok Talant Dujshebaevvel, a világ egyik legjobb edzőjével. Felhívott, és vázolta elképzeléseit a csapatban betöltendő szerepemről”- nyilatkozta a Kielce honlapján a 39-szeres válogatott átlövő.

 Hozzátette, hamarosan elkezd lengyelül tanulni, majd megjegyezte, hogy jól ismeri a lengyel bajnoki címvédő által is alkalmazott spanyol játékrendszert, hiszen jelenlegi klubcsapata és a magyar válogatott is azt használja.

“Kiváló és tapasztalt játékosok vannak itt, akik biztosan segítenek megtalálni a helyemet a csapatban. Alex Dujshebaev a világ egyik legjobb jobbátlövője, sokszor nézem őt a klubcsapatában és a válogatottban is. Rajongok a játékáért és nagyon örülök, hogy csapattársak leszünk”

– mondta.

(MTI)

A Pick Szeged hazai pályán egy góllal nyert a Kielce ellen