Martins, Molina és Stepancic is távozik Szegedről

Martins
Miguel Martins

A horvát Luka Stepancic, a portugál Miguel Martins és a spanyol Carlos Molina is távozik az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatától.

A klub honlapján hétfőn jelentették be, hogy hat játékos elhagyja a csapatot a nyári szünetben. Az már eddig is hivatalos volt, hogy a válogatott Szita Zoltán visszatér a lengyel bajnok Orlen Wisla Plockba, az állkapocscsont-törés és agyrázkódás után gyógyuló szlovén Dean Bombac az NB I-ben újonc Győri ETO-UNI FKC irányítója lesz, a nyolc év után távozó honfitársa, Matej Gaber pedig a francia HBC Nantes-hoz szerződik.

A hétfőn bejelentett távozók közül a horvát jobbátlövő, Luka Stepancic öt évvel ezelőtt érkezett Szegedre, de makacs sérülése miatt 2019 novemberétől tavaly nyárig a bajnokságban és a Magyar Kupában összesen csupán 25 mérkőzésen tudott pályára lépni.

A portugál irányító, Miguel Martins két szezon, a spanyol beálló, Carlos Molina pedig egy év után hagyja el a szegedi klubot.

A távozó játékosokat szerdán a Veszprém elleni bajnoki döntő második mérkőzése előtt búcsúztatják.

Az biztos, hogy remek hangulatban kezdődik majd a meccs

A bemutatás előtt köszöntik a 2014-ben EHF-kupát nyert csapatot. Ismét pályára lépnek a berlini hősök, akiknek a PICK Szeged utánpótlása áll majd díszsorfalat. 

A névsor: Vadkerti Attila, Mikler Roland, Zubai Szabolcs, Ilyés Ferenc, Balogh Zsolt, Ancsin Gábor, Tatai Péter, Czina József, Jonas Källman, Hegedüs Márk, Gidai Máté, Marko Krivokapics, Porobic Haris, dr. Szabó István, Süli László, Mezei Richárd, Szögi Nándor. 

(MTI)

Bombac állkapocscsonttörést szenvedett