Bombac állkapocscsonttörést szenvedett

Bombac
Dean Bombac, a Szeged sérült játékosa a férfi kézilabda NB I Telekom döntőjének első mérkőzésén játszott Veszprém - OTP Bank-Pick Szeged találkozón a Veszprém Arénában. Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Szombaton derült ki, hogy a szezon végén Győrbe igazoló szlovén irányító állkapocscsontja eltört, és mivel eszméletvesztése volt, agyrázkódást is szenvedett, ezért nem játszhat a finálé második meccsén, szerdán Szegeden.

Bombac és Ligetvári ütközése a hetedik percben történt, a játékvezetők a videobírós visszajátszás megtekintését követően belemenés miatt szabaddobást ítéltek a házigazda Veszprém javára.

Ligetvári Patrik, a Veszprém válogatott kézilabdázója úgy fogalmazott: mindig törekedett a tiszta játékra, és nagyon sajnálja, hogy sérülést okozott a szegedi Dean Bombacnak.

dr. Szabó István az OTP Bank-Pick Szeged csapatorvosa

“Kezdjem a jó hírrel, Deki a körülményekhez képest jól van, a meccs után hazatérhetett Szegedre. A sérülést követően MRI-vizsgálaton vett részt, amely állkapocstörést állapított meg. Hétfőn újabb vizsgálat vár rá. Mivel volt egy eszméletvesztése, így agyrázkódást is szenvedett, pihennie kell, nem játszhat a szegedi második meccsen. Az egyik fülére kevésbé hall, de erről a hétfői vizsgálat adhat majd pontos diagnózist, hogy mi lehet a probléma.” 

Az OTP Bank-Pick Szeged eljárást kezdeményez a sérülést okozó veszprémi játékossal, Ligetvári Patrikkal és a döntő két játékvezetőjével szemben. A szegediek számára elfogadhatatlan, hogy ez a súlyos sérülést eredményező szabálytalanság büntetlenül maradt. 

Hivatalos panasszal éltek a Magyar Kézilabda Szövetség illetékes bizottsága felé.

Ligetvári: mindig törekedtem a tiszta játékra

“A pályafutásom során mindig törekedtem a tiszta játékra, és arra, hogy sportszerűen viselkedjek a pályán és azon kívül is. Egy szerencsétlen ütközés következtében történt ez az eset, amit nagyon sajnálok! Sajnos ez benne van a sportban, de borzasztó érzés, amikor résztvevője is az ember” – írta közösségi oldalán az olimpiai kvótás magyar válogatott balátlövője, majd jobbulást és gyors felépülést kívánt Bombacnak.

A meccset 35-28-ra a Veszprém nyerte, a párharc az egyik csapat második győzelméig tart.

Forrás: MTI / pickhandball.hu

Előnyben a címvédő Telekom Veszprém